Annons

”Garanterat en skön stund”

Annons

Fransesca Quartey

NÖJE I årets julföreställning på Västerbottensteatern gör Fransesca Quartey comeback som manusförfattare och regissör. ”En föreställning för hela familjen”.

Innan Fransesca Quartey började som VD på Västerbottensteatern jobbade hon som skådespelare och regissör. Sedan hon tillträdde på chefsposten i Skellefteå har det dock inte blivit något av det – förrän nu.

I föreställningen Julmys står Fransesca för manus och regi.

– Men jag vill egentligen inte regissera eller stå på scen. Det var planeringsgrejer som strulade och till slut sa jag, okej, jag gör det väl, säger Fransesca och ler när vi ses på hennes kontor.

Men var du inte ens lite sugen?

– Det är klart att det här är roligt men det är inte vad jag ska syssla med. Mitt uppdrag är att vara chef och jag trivs med det.

Men tro nu inte att föreställningen är något som hon skrivit ihop i all hast för att få den bortgjord. Det är mycket tid, tanke och engagemang nedlagt.

– I Julmys får vi stanna upp och förbereda oss inför julen och den goa känsla som vi hoppas ska infinna sig. Och så har vi blandat in motpolen – julstress. Vi pendlar mellan den härliga känslan, stressen och förväntningarna som kan göra julen så jobbig.

I föreställningen får publiken träffa en familj som väntar gäster.

– Vi får både följa familjen när det uppstår sprickor och i starka tillfällen som förenar. Det är mycket igenkännande som kommer att locka till skratt samtidigt som vi har ett underliggande budskap med vad som är det viktigaste med julen.

Fem skådespelare plus en pianist är med på caféscenen.

– Vi hade kunnat vara på stora scenen men vi vill skapa en gemytlig känsla och vara nära publiken.

Vem bör komma och se Julmys?

– Den passar en bred publik. Både unga och vuxna kommer att känna igen sig och det är en perfekt avslutning på en stressig dag. Vi blandar direkt berättande, sånger från scenen, sånger att sjunga med i och vanlig teater.

Vid föreställningen finns även tilltugg.

– Ta för dig av julgröt, skinkmackor och glögg. Sjunk ner i stolen och landa. Här får du garanterat en skön stund!

Föreställningen har premiär den 3 december och spelas 14 gånger på Västerbottensteatern till och med den 20 december.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons