Annons

Vill du vinna ett aktiebolag?

Annons

Vinn ett ABAlexander Harpa och Elias Wennersten vann förra årets tävling.

FÖRETAG Sitter du på en riktigt bra idé, men är i behov av hjälp för att realisera den till en affärsnyttig verksamhet? I så fall bör du tävla i kommunens tävling ”Vinn ett aktiebolag”.

Skellefteå kommun samarbetar med nio lokala företag för att hitta morgondagens näringslivskrafter genom tävlingen Vinn ett aktiebolag. Förstapriset är ett startkapital på 50 000 kronor och konsultation av samarbetsföretagen till ett värde av uppskattningsvis 250 000 kronor.

I det ingår bland annat rådgivning inom ekonomi, juridik, PR och marknadsföring. Dessutom får vinnaren fri lokalhyra under ett år, vilket inkluderar el, internet och telefon.

– Det är få förunnat att få stöd av den här kompetensen. Men i slutändan är det upp till entreprenören att göra någonting bra av det, säger Bengt Ivansson, näringslivschef, Skellefteå kommun.

Målet en skalbar idé
Förra gången gick Combolt segrande ur tävlingen. Företaget ligger bakom en ny typ av fästelement för vibrationsutsatta miljöer och befinner sig just nu i en patentprocess, vilket innebär att det inte går att yppa särskilt mycket om deras innovation. Men det kommer, försäkrar Elias Wennersten och Alexander Harpa, som ligger bakom idén.

Ambitionen med tävlingen är att hitta ett skalbart företag som kan växa, gärna internationellt. Enligt Bengt Ivansson syftar den också till att få fler att våga umgås med tanken på, och ta steget, att starta eget.

– Även bland de som inte vinner hoppas vi kunna se bra affärsmöjligheter, och se till att de hamnar rätt.
Nytt för denna omgång är att en processledare har utsetts. Det är Magnus Orregård på ABI som ska följa företaget under det första året och löpande ge det stöd.

Mer information om tävlingskriterier och anmälan hittar du på www.skelleftea.se.

Juryn består av:

– Åsa Svanberg, Norran
– Magnus Orregård, ABI
– Ann-Christine Schmidt, Skellefteå Kraft
– Stefan Hällberg, RevisorCompaniet
– Catarina Lidman, Swedbank
– Åsa Stocksén, Dixie PR
– Bengt Ivansson, Skellefteå kommun
– Ellinor Boström, T/R Reklambyrå
– Lars-Håkan Lindberg, Advokatbyrå Kaiding
– Leif Rehnström, Hello Future

Läs om förra årets vinnare här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons