Annons

Tjejer bjuder på mixad musik

Annons

Mix TapeJulia Hjelm, Johanna Öhman och Hedvig Lundmark är tre av de tio som ska sjunga.

NÖJE I månadsskiftet mellan oktober och november kommer ett unikt tillfälle att lyssna på tio av Skellefteås duktigaste sångerskor. ”Egna tolkningar av kända låtar och egenskrivet”

Idén till Mix Tape kom i somras då det diskuterades om att det är så få tjejer på festivalscener runt om i landet.

– Det finns ju massor med duktiga tjejer som sjunger och här har vi samlat ihop tio som har anknytning till Skellefteå. Det finns så klart många fler, men vi hoppas att det här kan inspirera andra att våga ta plats, säger Julia Hjelm som är en av initiativtagarna.

Tillsammans med Kajsa Karlsson, Claudia Lundemo, Johanna Öhman, Stina Gjoliku Laisfeldt, Olivia Schönfeldt, Hedvig Lundmark, Hilda Karlsson, Sanna Stuardo och Mika Sundqvist kommer de under två kvällar bjuda på sång och musik.

– Alla har olika bakgrund inom musiken. Vissa har jobbat med dansband, andra med musikal och några skriver egna låtar. Vi har med en musikpedagog och själv har jag jobbat med show och revy, säger Johanna Öhman.

Alla tjejerna kommer ursprungligen från Skellefteå men är numera utspridda över landet.

– De flesta har jobbat med musik men det är inte alla som aktivt håller på med det just nu. Det här blir ett kul tillfälle att träffas och det här blir även ett bra tillfälle för de som skriver eget att få visa upp sig på hemmaplan.

Vad blir det för musik?

– Det blir som vi sa väldigt blandat. Det blir egna tolkningar av kända låtar men även egenskrivet material av till exempel Mika och Sanna.

De tio tjejerna kommer att kompas av bandet Mästerskapet med Mattias Kågström i spetsen.

– Det känns jätteroligt att ha med ett så rutinerat och proffsigt band, säger Julia.

Föreställningen, som är uppdelad i två gånger 45 minuter, visas på Nordanåteatern den 31 oktober och 1 november. 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons