Annons

”Alla som gillar hård musik”

Annons

kongh

NÖJE På fredag arrangeras minifestivalen Landssorg på Mullberget.

Spelningen är en förlängning av Discouraged Fest som äger rum i Umeå dagen efter.

– Denna kväll är dels en möjlighet för alla de som gillar hård musik, men även ett tillfälle för den som vill se ett större kulturutbud i Skellefteå att stå upp för den lokala musik- och arrangörskulturen, säger Felix Marklund-Norén, en av initiativtagarna.

Under kvällen kommer tre band att spela.

Blodet är en septett från Skellefteå som senast spelade på årets upplaga av Trästock. Musiken är instrumental och för tankarna till Logh, Pink Floyd och Mogwai.

Moloken är umeåbandet som korsar doom-, death- och black metal. Moloken är aktuella med turné i Sverige och Norge under oktober i samband med vinylsläpp av deras andra album “Rural”. De är även aktuella med nytt album som släpps av amerikanska skivbolaget A389 i början av 2015.

Kongh är en doomtrio från Småland som nästan nått kultstatus med endast tre album i bagaget, varav aktuella med senaste albumet “Sole Creation”. De sågs sist i Västerbotten som förband åt självaste Meshuggah, då de var huvudsupport på deras skandinavienturné våren 2013. Bandet har även nött de europeiska vägarna tillsammans med amerikanska YOB samt gjort flera egna headlineturnér.

Ingen åldersgräns och dörrarna öppnas 21.00. Entréen är 60:-

Landssorg arrangeras av KF Mullberget tillsammans med Discouraged Records (Umeå) och ABF Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons