Annons

Res till Uganda från Skellefteå

Annons

Safari Uganda

RESA Source of the Nile travels är en ny resebyrå som satsar på att arrangera charterresor från Skellefteå till den ugandiska staden Jinja.

– Uganda är ännu oförstört som turistland och det är detta vi vill visa våra norrländska resenärer, säger Charlotta Tarras Wahlberg, delägare i Source of the Nile travels.

Source of the Nile travels kommer att arrangera, marknadsföra och sälja charterresor från Skellefteå och Stockholm till staden Jinja i Uganda.

Det finns flera anledningar till att de riktar in sig på just Jinja som ligger vid Nilens källa där denna, världens näst längsta flod, startar sin resa från Victoriasjön till utloppet i Egypten.

– Skellefteå kommun har under flera år haft erfarenhetsutbyten med Jinja. Det senaste handlade om turistutveckling i våra båda kommuner. Vi hade båda förmånen att vara med i projektgruppen i detta projekt, berättar Charlotta Tarras Wahlberg.

Duon hade möjlighet att besöka Uganda och Jinja ett flertal gånger under dessa år. För var gång de var där växte kärleken till detta vackra land, dess glada och varma människor och till det underbara klimatet. De har också mött det vilda Afrika och fått spännande möten med lejon, giraffer, elefanter och alla andra djur i djungeln, på savannerna och i floderna.

– Vi vill erbjuda resenärer från vårt nordliga hörn av Sverige, att på ett enkelt och relativt billigt sätt få uppleva det genuina Afrika. Vi erbjuder en paketresa där allt är ordnat, flyg från Skellefteå, transfer, boende, utflykter och med svenska reseledare, avslutar Birgitta Nilsson.

Mer information finns på sourceofthenile.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons