Annons

Flera nyheter på Vitberget

Annons

VitbergetFoto: Fritid Skellefteå

HÄLSA Ny barnbacke, grillplatser och nytt längdskidspår. Där har ni nyheterna när Vitbergsområdet ska utvecklas.

–Det här ligger verkligen i tiden, berättar Mikael Viklund, ansvarig för Vitbergsområdet.

Planerna på utveckling av Vitbergsområdet har funnits under ett antal år och nu är det dags att förverkliga dem, skriver Fritid Skellefteå i ett pressmeddelande.

I veckan har arbetet påbörjats med att gräva och flytta massor i området kring Skellefteå Camping. Och på måndag börjar avverkningen av ett antal träd.

Ny barnbacke
– Den nya barnbacken kommer att ligga till öster om den stora backen med flack lutning och separerad från den stora backen för att skapa en trygg miljö för de yngsta åkarna, skriver Fritid Skellefteå.

Nytt längdskidspår
– Ett nytt längdskidspår kommer också att anläggas ovanför skidstadion med möjlighet för publikvänliga tävlingar där man från skidstadion ser stora delar av spåret. Det blir också ett utmärkt tränings- och motionsspår med utgångspunkt från Skellefteå skidklubbs klubbstuga där det finns möjlighet till dusch och ombyte.

Nya grillplatser
Det kommer också att byggas två nya grillplatser, en på toppen av den nya barnbacken med utsikt över hela barnbacken. Den andra grillplatsen kommer att ligga vid det nya längdskidspårets högsta punkt med vackra utblickar mot skidstadion.

vitberget2

Klicka för större bild. Grafik: Skellefteå kommun

vitberget1

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons