Annons

Snabbt slut för ny festival

Annons

NÖJE Det blir ingen beachvolleyboll-turnering vid älven i sommar.

Så sent som i tisdags skrev vi om den gratisfestival som planerades att genomföras på Älvsbrinken nu i augusti. Det skulle vara beachvolleyboll-turnering på dagen och avslutas med livemusik på kvällen.

Men så blir det inte.

– I mars kom idén om att förverkliga en ny festival i Skellefteå med fokus på idrott och kultur, pratade med tekniska, marknadsenheten och fritidskontoret som tyckte att det var en rolig idé. Fick grönt ljus från samtliga enheter vilket jag är oerhört tacksam för. I veckan fick jag veta att oturligt nog hittades det norrländska fibernätet under de planerade beachvolleybollplanerna på Älvsbrinken. Istället för att lämna in en ny ansökan för ett nytt område för redan nästa helg, siktar vi på nästa år, säger Anton Marklund, Skellefteå Event, i ett pressmeddelande.

Tankarna om att genomföra en beachvolleyboll-turnering i centrum nästa år finns dock fortfarande.

– Detta ger mer tid till att ge idéerna en plats och göra en riktigt bra gratisfestival 2015, säger Anton.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons