Annons

Ny festival ser dagens ljus

Annons

pop_visfestival_logo

NÖJE Den 19 juli arrangeras en ny festival i och utanför Maskinhuset i Sävenäs, Skelleftehamn.

Idén om att dra igång ytterligare en musikfestival i Skellefteå kom då vi såg möjligheten att bjuda på en kulturmusikalisk upplevelse i en unik miljö. Inte bara njuta av bra musik utan även få ta del av vår fina kust, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.

De som ligger bakom denna satsning är Johan Forslund, Thomas ”Linge” Lindgren, Hans ”Berka” Bergkvist, Rolf ”Gruvan” Rundström, Micke Johansson och Sofia Andersson Lundberg.

Pop och Vis Festivalen ska vara en festival för unga musiker som inte ännu etablerat sig får möjlighet att uppträda i ett störres sammanhang tillsammans med mer rutinerade musiker. Tanken med festivalen är att inte konkurrera med någon befintlig festival eller verksamhet i Skellefteå, utan vi vill komplettera till de och införa ytterligare ett bra ställe där både artister och besökare ska ha kul.

Just nu lägger vi ut bryggor för de som anländer via havet och bygger upp serveringsområde samt den 10x8m scenen som kommer vara utanför Maskinhuset med havet i bakgrunden. Sammanlagt blir det 16st band som spelar från klockan 14.00 till 02.00. Tack vare våra samarbetsparters och ett stort engagemang går denna idé av stapeln på lördag, det är vi väldigt glada över. Detta blir väldigt kul och soligt, avrundar arrangörerna i sitt pressmeddlande.

Bussar går hela dagen

Arrangörerna har givetvis tänkt till på transporterna till och från Skellefteå centrum till festivalområdet i Sävenäs. Här under hittar ni busstiderna som tar er båda vägarna hela dagen.

Busstider till/från Skellefteå busstation och Sävenäs/Maskinhuset Busstider från Busstation i Skellefteå: 13.30, 15.30, 17.30, 19.30, 21.30, 23.30 (sista mot Festivalen) Från Maskinhuset: 14,30, 16.30, 18.30, 20,30, 22.30, 00.30, 02.00 (sista för kvällen) Pris: 50:-/pers (gäller tur och retur)

Entrén för hela dagen är  140:-. (Barn under 15 år = gratis) Biljetter köpes genom Turistbyrån i Skellefteå och på Ticnet.se. Man kan även lösa entréavgiften på plats och de tar även kort på hela området.

För att få reda på vilka band och vad mer som händer ute på festivalområdet, så kan ni läsa mer på deras hemsida HÄR.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons