Annons

Umeå FC fick äta upp hånet

Annons

UFC LillebrorFoto: Bo Fuhrman

NÖJE Inför årets första derby mellan Skellefteå FF och Umeå FC hånade Umeå-laget gästerna med kampanjen #älskalillebror.
Det fick de äta upp.
Inför 2124 personer vann FF med 2–0.

Umeå FC hade länge byggt upp stämningen inför derbyt med temat ”Älska lillebror”. De lockade även storpublik – men förlorade mot Skellefteå FF som tog sina första poäng.

– Har inte sett FF så gediget tidigare i år. Stark defensiv, klokhet, inga stötbrytningar och lugn och ro i passningsspelet. Odiskutabel seger. Enberg litet darrig i inledningen. Sedan omutlig. Fyrbackslinjen var aldrig ute och seglade. Söderström/Vikberg helt suveräna. Marklund växer sakta men säkert. Brink gör alltid sitt, säger Bo Fuhrman enligt klubbens facebooksida och fortsätter:

– Stor arbetsinsats av mittfältarna, även om arbetsfördelningen ibland ger anledning till frågetecken. Desai är inte formtoppad ännu, men ofta klok med bollen. Andersson, Broman och Almqvist jobbar starkt, men är inte samspelta ännu. Ser ändå lovande ut.

Vill fylla Norrvalla
Den 23 augusti möts lagen igen och till den matchen satsar Skellefteå FF på att locka ännu större publik. De vill slå publikrekordet från 1958 då 8 624 personer var på Norrvalla.

– Nu vill vi skapa historia genom att slå det. Vi vet att det är ett högt mål men hade det varit lägre skulle det inte vara speciellt, har Tomas Nordström tidigare berättat för Megafonen.

Se trailern inför #Rekordmatchen här:

Här köper du biljett till #Rekordmatchen »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons