Annons

Matfesten flyttas till centrum

Annons

130830_matfesten-04
Foto: Lisa Nilsson

MAT Efter 8 år på Nordanåområdet flyttar Matfesten sin folkfest in till Skellefteå centrum.
– Matfesten förläggs i centrala delarna av Skellefteå för att närma sig, och engagera, det lokala näringslivet. På så sätt ökar vi tillgängligheten både för besökare och deltagare. Målet är att evenemanget ska bli en angelägenhet för hela regionen, inte minst våra egna duktiga krögare, säger Matfestens nye projektledare Jan Engblom i ett pressmeddelande.

Anna Larsson som driver Restaurang Nygatan 57 är positiv.

– Äntligen! Vi som driver restaurang i centrum får nu helt andra och bättre möjligheter att vara med. Med Matfesten inne i stan gör att vi på ett ännu mer attraktivt sätt kan visa upp Skellefteås matkult ur, säger hon i pressmeddelandet.

Måltidsmarknaden i Stadsparken
I pressmeddelandet beskrivs även hur projektgruppen för Matfesten planerar eventet:

– Bland annat kommer Stadsparken i sin nya skepnad att inrymma Måltidsmarknaden. I samarbete med Skellefteå kommuns parkavdelning har en plan för hur parken ska disponeras för att bli såväl ett attraktivt besöksmål som skyddas från slitage. Området ner mot älven kommer överhuvudtaget att bli ett attraktivt område för matupplevelser.

– Möjligheternas torg blir plats för Skördemarknaden och Saluhallen. Den kulinariska marknaden placeras på Trädgårdsgatan och sen kommer som sagt hela övriga centrala Skellefteå att bli plats för matfestligheter. Restaurangerna erbjuds att vara med och skapa egna kulinariska upplevelser att erbjuda besökarna.

Matfesten 2014 genomförs 28-31 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons