Annons
Annons

Ett efterfrågat recept!

Annons MOBILE TOP

Fylld kycklingfilé

MAT. Fyllda saker går oftast hem. Och mat med bacon. Och mat man lägger och rullar in i bröd. Med sås.
Idag får du ett kycklingrecept som passar både till vardag och till fredagsmiddag.

Det kom till för flera år sen på samma sätt som så många andra recept, man tager vad man haver..
Jag hade det på bloggen förut, men det har på något vis ”ramlat ur” receptbanken. Eftersom det är efterfrågat så får du det igen!

Kycklingen blir saftig och god och det behövs ingen sås till om man inte absolut vill det.
Jag brukar alltid göra fler än 4 stycken filéer.
Det är hur gott som att skiva kall på en sallad, pålägg på smörgåsen, på en varm macka eller i en pastasås.
Eller rulla in i orientaliska bröd..

Fylld kycklingfilé fyllning

Baconlindad Kycklingfilé för 4
—————————————————————————-

4 kycklingfileér, gärna majskyckling
1 pkt Philadelphia light eller vanlig
8-10 inlagda soltorkade tomater
färsk basilika efter smak (fryst går också bra)
salt & svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon

 

1. Slå på ugnen på 175 grader.
2. Snitta fileérna i mitten men inte helt igenom, så det blir som en ”fjäril”.
3. Blanda färskosten, finhackade soltorkade tomater, strimlad basilika, salt och några drag från pepparkvarnen i en skål.
4. Fyll kycklingfilén med så mycket av röran du får i fast att du kan vika ihop den.
5. Linda 2 baconskivor (eller mer om du vill men då räcker inte ett paket) runt filén så det sluter tätt och inget kan rinna ut.
6. Bryn alla baconlindade fileér i en stekpanna så de får fin färg runt om.
7. Lägg dem sedan i en ugnsform med ”skarven” uppåt.
8. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar, på 70 graders kärntemperatur.
~

Ha en skön helg!



Tips!
Kycklingen blir saftig och god och det behövs ingen sås till.
Jag brukar alltid göra fler än 4 stycken filéer.
Hur gott som att skiva kall på en sallad, pålägg på smörgåsen, på en varm macka eller i en pastasås!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons