Annons

Snö forslas till Vitberget

Annons

Skoter-VM i SkellefteåFoto: Pressbild

NÖJE Den milda vintern och bristen på snö i Skellefteå har varit en stor fråga inför skoter-VM som arrangeras den 7-8 mars.
Men enligt Skellefteå MS kommer det att lösas.
– Att ställa in Skoter VM i Skellefteå är inte ett alternativ, vi ska göra allt vi kan för att genomföra tävlingarna, säger Tom Verta, ordförande i Skellefteå Motorsällskap.

För att den 900 meter långa tävlingsbanan på Vitberget ska bli optimal inför stundande världsmästerskap krävs 35 000 m³ snö, vilket motsvarar ca 1 500 lastbilslass, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Vanligtvis körs snö till snötippen men nu skickas den direkt upp till tävlingsområdet istället. Om snötillgången ändå blir begränsad så har arrangörerna ytterligare några knep att ta till.

– De längsta och högsta hoppen går att konstruera med hjälp av höbalar i botten och packad snö ovanpå. Att ställa in Skoter VM i Skellefteå är inte ett alternativ, vi ska göra allt vi kan för att genomföra tävlingarna, säger Tom Verta, ordförande i Skellefteå Motorsällskap.

Skoterhelgen startar redan fredag 7 mars med en skoter- och tillbehörsmässa på torget i centrala Skellefteå. Fredagskvällen bjuder på häftigt Snow Jam, en hisnande Freestyle Snowcross Show med Red Bull-föraren Daniel Bodin och RuffRiders på plats. Det blir även partytält med livemusik, mat och mingel.

Lördagen består av World Cup för damer och World Championship för herrar. Hela VM-helgen avslutas med bankett och VM-Night Club på det officiella VM-hotellet Scandic Hotell.

Läs mer om skoter-VM här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons