Annons

Så stylades modellerna

Annons

SKÖNHET Sminkösen Lisa Lantz från The Body Shop och Frisörerna Rebecca Lanzén och Elin Robertsson från Ecliptica berättar hur de stylade modellerna i månadens modereportage.

Sminket stod Lisa Lantz på The Body Shop för:

– Jag började med att lägga primern Matte It för att grunden ska hålla längre, sedan användes den flytande mineralfoundation Extra Virign Mineral för att jämna ut hennes hudton. Med den ljusreflekterande concealern Lightening Touch döljs mörka ringar under ögonen och för de områden som behövde mer täckning användes Concealer Pencil som fungerar utmärkt som primer för ögonskuggan.

– Jag valde bruna toner på skuggorna för att framhäva hennes ljusblåa ögon och en ljus skimmrig skugga just i högsta punkten under brynet och i inre ögonvrån för att öppna upp blicken. Svart mascara och flytande eyeliner ramade in ögonen. Jag lade ett varmt rouge på kinderna och läpparna fylldes i med en läppenna och glans som matchar hennes naturiga ton. Ett tips är att lägga lightning Touch Universal Radiance i amorbågen för mer fyllig läpp.

– Christer fick en tunn bas av Moisture Foundation som ger en lätt täckning och jämnar ut hudtonen. Lightening Touch i den gula tonen 03 neutraliserar rött kring näsan och den rosa tonen nr 01 tar bort mörka ringar under ögonen. Avslutar med att fixera med puder och markerar kindbenen med ett puder i mörkare nyans.

140226_mode-02

Rebecca Lanzén och Elin Robertsson, Ecliptica, fixade håret:

– För långhåriga tjejer kan det kännas som ett alldeles för stort steg att klippa page, så vi ville visa att man kan göra en uppsättning istället som variation. Det passar ibland bättre med page till skjort- och kavajkragar till exempel. En bra ide kan vara om man rullat upp håret baktill så man lätt kan släppa ut längderna till en mer kvällslook bara på några minuter.

– För killar växlar hårtrenderna i vår mellan korta sidor och långa hår. Därav kul att visa en mellanlång frisyr med mer klassisk look. Viktigt att komma ihåg är att hålla polisonger och nacke tighta och välansade.

Modeller: Christer Alexandersson & Emma Svedar Boström
Stylist: Therese Thunell
Smink: Lisa Lantz, The Body Shop
Hår: Rebecca Lanzén & Elin Robertsson, Ecliptica
Foto: Magnus Lindkvist

Se hela modereportaget i tidningen nedan:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons