Annons

Nytt år – nytt hår!

Annons

Fanny Hellström

SKÖNHET Januari månad och många upplever sitt hår torrt, flygit och frissigt. Oavsett vilken frisyr man planerar att möta sommaren med detta år är det hög tid att börja ta hand om sina strån redan nu. Frisören Fanny vet hur.

– För torrt vinterhår skulle jag rekommendera Orofluido Argan Oil för att slippa det frissiga och ge håret en fin glans, berättar Fanny Hellström som jobbar på frisörsalongen Hair Style i Citykompaniet, Skellefteå. Hon är utbildad frisör och orienterar sig varje dag bland salongens över tjugo olika hårvårdsmärken för att hitta rätt produkt för rätt person. Vill man ha bra kvalité på håret gäller det att ta hand om det. Året runt.

– Det är viktigt att investera i professionellt schampo och balsam. Håret bör tvättas max varannan dag och kan man tvätta det mer sällan är det ett plus. För den som upplever att hårbotten snabbt blir fet finns det många bra torrschampon att använda sig utav, berättar hon och nämner Tigi Bed Head Oh Bee Hive Matte Dry Shampoo.

– Bra att använda om man vill skjuta upp den vanliga shampooneringen några dagar då den tar bort fett och passar både ljusa och mörka hår eftersom den inte avger något vitt damm. Luktar dessutom underbart!

Sitt eget ombrefärgade hår, med mörk botten och ljusa toppar, brukar hon skämma bort med Joicos Color Therapy shampoo och balsam som bevarar färgen och reparerar.

Som frisör inspireras hon regelbundet till att skapa nya frisyrer på sig själv såväl som andra och om man precis som Fanny gillar förändring finns det ytterligare några saker att tänka på.

– Då all kemisk behandling sliter på håret ska man vara försiktig med färgning och framförallt blekning, och därför inte heller experimentera med det hemma utan vända sig till någon som känner till produkterna och hur de verkar.

– Använder man sig av plattång, locktång eller fön ska man alltid förbereda håret med ett värmeskydd. Det är stor skillnad på olika värmeverktygs kvalitéer, men handlar man hos en seriös frisör kan man lita på att de håller jämna temperaturer och inte bränner på håret.

Joico_K_Pak_Color_Therapy_Shampoo_300ml_1364302201

Själv älskar hon GHDs plattänger och använder ofta Paul Mitchells Hot Off The Press som värmeskydd.

Den vanligaste frågan Fanny upplever att hon får från kunder i frisörstolen är hur ofta de måste klippa topparna för att håret ska bli långt.

– För att behålla håret fräscht tycker jag att man ska klippa sig var tredje månad. Då räcker det med att man bara tar några millimeter. Väntar man för länge börjar topparna gå av och det som måste klippas bort blir genast mycket mer.

Vilket alltså innebär att om vi startar det nya hårlivet nu i januari, är det ett hav av nyklippta Skellefteåbor Veronica Maggio har framför sig på Stadsfesten i år. Av bästa kvalité. Guldkvalité.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons