Annons

Alla vinnare på Alvargalan

Annons

Alvargalan 2014
Foto: Anna Åström

FÖRETAG På fredagskvällen arrangerades Alvargalan, Skellefteås näringslivsgala, på Skellefteå Kraft Arena. Här är alla som vann utmärkelser!

Vimmelbilder från galan »

Årets Nykomlingsföretag

140124_alvargalan-110

Bryggargatan
Redan från starten höjde man ribban för de kulinariska upplevelserna i Skellefteå genom en kompromisslös yrkesskicklighet och kvalitet. Bryggargatan har med all önskvärd tydlighet visat att det finns en marknad för högklassiga matupplevelser i stan, något som är av stort ett stort värde för både Skellefteå som stad och besöksmål.

 

Årets Producentföretag

140124_alvargalan-112
Valutec
Företaget är idag en av Europas ledande virkestorksproducenter. I sin bransch har de varit unika med ett mycket starkt resultat i en svag konjunktur. Sedan 2008 har de varit AAA-ratade och som grädde på moset kunnat visa upp en långsiktigt bra omsättnings- och resultatutveckling.

 

Årets Exportföretag

140124_alvargalan-114
Latitude 64°

Bergsbyföretaget som tillverkar discgolfprodukter och exporterar över hela världen. Utökade omsättningen från 9 till 18 miljoner senaste året.

 

Årets Innovationsföretag

140124_alvargalan-118
DataPolarna i Skellefteå
Företaget skapar innovativa, kreativa mjukvarulösningar i både egenutvecklade och kundanpassade produkter. Dessa bidrar till att Skellefteåföretagen kan bibehålla och öka sin internationella konkurrenskraft.

 

Årets Småföretag

140124_alvargalan-123
Collage Arkitekter
Med mer än 100 års samlad erfarenhet inom byggkonsulttjänster bestämde de sig för att prova sina vingar som egna företagare. På kort tid har de vuxit, anställt fler medarbetare och gjort det med god lönsamhet.

 

Årets Handelsföretag

140124_alvargalan-128
Cykel och Fiskecenter
Har sett och tagit vara på möjligheten att utveckla butiken i läget där man är ensam cykelhandlare i City. Med stor kompetens inom sina specialområden cykel och fiske har man lyckats bli den naturliga inköpskanalen när kunden ska välja butik inom det givna området.

 

Årets Tillväxtföretag

140124_alvargalan-132
Krux
Ett lokalt ägt och professionellt drivet företag med kraftig organisk tillväxt. Företaget är en profilerad aktör inom marknadskommunikation med stora kunder som Norrmejerier, Norran och Skellefteå kommun. Omsättningen har de senaste 3 åren ökat från ca 15 till 34 msek. Företaget har en föredömlig personalsammansättning och har skapat en stark mix i ledningsgruppen.

 

Årets Tjänsteföretag

140124_alvargalan-135
Hello Future
En kreativ byrå som tidigt ser möjligheterna med ny teknologi. Med sitt fokus på digital tjänsteutveckling har de skapat en ny gren i Skellefteås näringsliv. De har hela världen som sitt arbetsfält, men hittar ändå utrymme för sitt stora engagemang i regionala utvecklingsfrågor.

 

Årets Näringslivsprofil

140124_alvargalan-136
Pea Israelsson
Genom sitt enträgna, inspirerande och strategiska arbete är han en av personerna bakom det efterlängtade guldet som efter 35 år hittade tillbaka till Skellefteå. Med sin kärlek till Skellefteå och hockeyn och med en vinnarskalle av sällan skådat slag har han bidragit till stora framgångar.

 

Årets Företag

140124_alvargalan-140
ICA Kåge, Johnssons Livsmedel i Kåge
Företaget har en stolthet för bygden och en tydlig vision och marknadsstrategi som bygger på närhet, kvalité och service. ICA Supermarket i Kåge har blivit en naturlig mötesplats för ortens bofasta, boende i Kågedalen och besökare. Företaget har också klarat konkurrensen från de större butikerna i centrala Skellefteå på ett imponerande sätt.

 

KRITERIER
Varje prisgivare utformar sina egna ramar för priset men följande kriterier måste tas hänsyn till:

* Alvargalans vänner uppmanar prisgivarna att tänka ur ett mångfaldsperspektiv. Att sträva efter ett så brett perspektiv som möjligt vid nomineringarna. Beakta jämställdhet, ålder, etnisk/kulturell bakgrund i valet av företag.

*  Nominerade och pristagare skall verka inom Skellefteåregionen.

*  Nominerade och pristagare får inte väljas för sitt medlemskap/icke medlemskap i viss förening.

Vimmelbilder från galan »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons