Annons

Valet av foundation

Annons

SKÖNHET Valet av foundation är som valet av den perfekta nyårsklänning. Det finns många fina alternativ, men det handlar att hitta den som passar dig bäst. För att undvika ännu en foundation som hamnar ratad längst bak i badrumsskåpet,  kommer här en guide för att du ska hitta den foundation du vill bära om och om igen.

Torr hy

Huden saknar både fukt och olja, välj därför en foundation med både och. En hudtyp som vanligen uppstår i mogen ålder. Undvik matta underlag som framhäver rynkor och fina linjer och satsa på de med lyster i.

radiance_complexion_enhancer

Känslig hy

Även rosacea och atopiskt eksem.

Använd produkter från de märken som är allergi-, dermatologiskt och kliniskt testade för att minimera risken att reagera på ingredienser. All hy som är uttorkad blir mer känslig, så var noggrann med användandet av dagkräm.

Mineralmakeup är ett bra alternativ, men kolla ingredienserna och undvik bismuth oxychloride, en ingrediens som används för lyster men visat sig kunna irritera känslig hy.

GenerateCARO8J9A

Fet hy

På fet hy kan produkter som innehåller olja täppa till porer och talgkörtlar, välj därför ett oljefritt alternativ för att inte förvärra tillståndet. Ha i åtanke att inte slarva med fukt, att försöka torka ut en fet hy kan leda till att huden överproducerar talg för att smörja sig själv.

Önskar du ett långvarigt matt resultat bör du välja en foundation med ingredienser som fördröjer oljan i huden från att nå ytan. Med det sagt, har man en väldigt, väldigt oljig hy kan man därför komma att behöva matta ned huden ytterligare efter några timmar då ingredienserna alltså inte blockerar porerna, utan absorberar och reglerar överskottet.

fet hy

Normal/Blandhy

T-zonen, dvs. panna, näsa, haka, kan bli fet medan resten av huden känns normal eller torr. Blandhy är den vanligaste hudtypen och oavsett om huden i övrigt är mer normal eller mer torr bör du välja en foundation med återfuktande egenskap, då fukt behövs oavsett. Välj sedan övriga egenskaper efter behov, med eller utan olja. Enklaste sättet att hantera en blandy är att avslutningvis lägga ett nedmattande puder på de feta punkterna, alternativt använda ett blotting paper under dagen för att ta bort överflödet.

h Generate (2)

 

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons