Annons

Insidan ger utsidan sin glans

Annons

SKÖNHET Det var ett tag sedan huden lapade sig i D-vitamin och tiden fanns till att ta det lugnt i hängmattan. Inte alltid är en peeling nog för att ta fram den glöd man upplevde under sommaren. För den som vill skimra extra i vintermörkret finns hjälp att få. Den hjälpen börjar inifrån.

24650_1

Vatten, sömn och goda kostvanor är sedan länge heta skönhetstips då en välmående insida speglar en välmående utsida. På grund av faktorerna stress, mörka årstider och ensidig kost, är det tyvärr vanligt att vi i perioder går miste om vissa av de näringsämnen kroppen behöver för att må så bra som möjligt. Som konsekvens av detta kan vi uppleva att huden är glåmig, håret livlöst och naglarna skivar sig.

På hudvårdssalongen Ego i Skellefteå träffar jag salongsägare och hudterapeuten Marielle. Hon ser fördelarna med att använda sig av kosttillskott och det är något hon ofta rekommenderar i tillägg till behandling.

-Kosttillskott verkar som en förlängning av hudvård. Det är ett bra komplement i vardagen av den anledning att det är mycket nyttigheter vi inte får i oss nog av.

På Ego har de valt att ta in Beyond wishes, en kosttillskottserie bestående av tio olika produkter inriktad på kvinnors hud och hälsa. Produkterna kan användas var för sig eller kombineras.

-Nu på vintern är det framför allt Omega+ populär för sin egenskap att smörja torr hy inifrån, och Cellutox som ger en uppstramande effekt genom att vara utrensande och vätskedrivande.

Beyond wishes är gjorda av naturliga antioxidanter i form av vitaminer, mineraler och extrakt från frukt, bär, växter och kryddor. På baksidan av förpackningen för Omega+ läser jag vidare att denna produkt bidrar till hudens elasticitet och lyster, samtidigt som den har positiv effekt även på leder, hjärta och hjärna. Omega är något man kan äta var dag, till skillnad från Cellutox tabletterna man skall använda som en kur 1-2 gånger per år för att förbättra matsmältning, blodcirkulation och dämpa inflammationer.

Marielle har sin egen favorit klar när det kommer till serien. Den produkt som verkar förberedande inför solsemester genom att förstärka, skydda huden och ge en snabbare och jämnare bränna. Tabletterna tas i tillägg till användandet av en solskyddsfaktor, ska nämnas.

-Så bra bränna har jag nog aldrig haft som när jag har ätit ProTan. Att behöva flagna är ett minne blott. Den är för bra för att vara sann.

Syftet med kosttillskott är alltså att se bättre ut, genom att må bättre inifrån. Eller som man också kan se det, effekten är att må bättre och till följd se bättre ut.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons