Annons
Annons

Hotta upp din Brie!

Annons MOBILE TOP

 

MAT Vad ska du ha till glöggen? Eller som en extra trevlig grej på ostbrickan?
Jag vet.. man vill förnya sig och inte bara ha samma samma hela tiden.
Har du provat baka av din tråkiga Brietårta?
Om inte, gör´t! Nu!
Du blir inte besviken, jag lovar.

Jag är en ostälskare.
Jag älskar ost helt enkelt!
I alla former och färger. Jag kan nog säga att jag skulle knappt kunna leva utan ost.
De här Brie-tårtorna man köper är däremot kanske inte någon storfavorit då jag tycker de flesta är för milda och smaklösa.
Om man gör den till en varm Brie däremot, då blir det annat!
Testa till glöggen!
~

Brie med nötter och fikon
Jag ber om ursäkt för den mörka och dåliga bilden.

 

Varm brietårta med nötter, fikon och honung, 10 bufféport.

500 g brie tårta (det går bra med camembert med)
5-6 torkade fikon
blandade nötter (pecan, mandel, valnötter, pistage..vad du vill!)
någon msk flytande honung
lite flingsalt

Sätt ugnen på 200°.
Lägg brieosten i en ugnsfast form.
Hacka nötterna och fikonen grovt och lägg på tårtan så den täcks.
Ringla flytande honung över hela tårtan, strö över lite flingsalt och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
Brietårtan skall bli riktigt mjuk och krämig, då är den klar.

~

Den här tårtan gör jag ofta på sommaren också, men då med färska tomater, basilika, en skvätt balsamvinäger och lite salt.
Du kan även variera och ha färska fikon/valnötter/honung eller frukt och nötter eller varför inte exotisk frukt och balsamvinäger på den?
Ta vad du vill som du gillar!

Ha nu en trevlig helg och 2:a advent!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons