Känns ju bra att det är sjukt lätt att göra detta och går på nolltid.
Vi äter lätt en långpanna i veckan.
När vi lägger band på oss alltså.
Fröknäcke, en långpanna
——————————————-
Sjukt gott knäcke! Och hur lätt som helst att göra. Perfekt om du käkar lågkolhydratskost eller är glutenintolerant! Byt ut och variera fröna efter din egen smak om du vill. Varning för strykande åtgång!
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
½ dl havrekärnor
½ dl sesamfrön, vita
½ dl linfrön
2 dl majsmjöl
½ tsk salt
2½ dl vatten
½ dl rapsolja
½ tsk flingsalt
1.Sätt ugnen på 150 grader.
2.Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt.
3.Koka upp vatten.
4. Häll vatten och rapsolja i de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat.
5. Ta en plåt med bakplåtspapper på och bred ut smeten jämt över hela. Strö flingsalt över.
6.Grädda ca 60 minuter i mitten i ugnen tills brödet är torrt.
7.Bryt i lagom stora bitar.
~
Här hemma fortsätter sjukstugan.
Till middag idag blir det Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt.
Gott!
Raggmunkar med stekt fläsk
800 g (8–10 st) fast potatis
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl standardmjölk
1 st ägg
600 g skivat rimmat sidfläsk
smör till stekning
Rårörda lingon
5 dl lingon
2 dl strösocker
Skala potatisen.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
Rårörda lingon: Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller några veckor i kylen.
~
♥