Annons

Idag var det soppdag.

Annons

Det är regnigt och halvruskigt ute och nu när hösten verkligen är här så frossar jag gärna i alla möjliga soppor.
Idag blev det röd linssoppa tillsammans med ett rostat bröd med ost på.
Så gott! Och samtidigt hälsosamt.
De tre barnen tyckte även det var toppen. De tyckte det påminde mycket om min tomatsoppa som de älskar. Värt.

Jag tycker det är svårt att koka linser utan att de blir mosiga så i det här fallet använder jag gärna förkokta ”på burk”. Go Green har bra linser som inte är sladdriga utan lite al dente.
~

20130917-194040.jpg

Orientalisk Linssoppa för 4

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
raps- eller olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
en nypa chiliflakes
1 kycklingbuljongtärning, Kung Markatta
1 grönsaksbuljongtärning, Kung Markatta
1 liter vatten
2 msk tomatpuré, gärna Mutti
1 burk krossade tomater, gärna Mutti
1 gul paprika
2 stjälkar selleri
2 förkokta röda linser, gärna Go Green (eller 2 dl okokta)
1 morot
salt
svartpeppar från kvarn
persilja, hackade

Fräs lök och vitlök i en kastrull med olja tills de är genomskinliga.
Tillsätt alla kryddor och tomatpuré och fräs en liten stund.
Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
Låt småputtra en stund medan du hackar paprikan, moroten och sellerin i små tärningar.
Lägg allt i soppan och låt koka några minuter.
Skölj linserna (eller om du har okokta lägg i dem samtidigt som grönsakerna och låt koka 10 minuter) och lägg i soppan. Sjud en minut och smaka av med salt och peppar innan du serverar.
Strö över persilja.
Smaskens!
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons