Annons
Berith Juvonen.Nöje SKELLEFTEÅ Hela veckan kommer att fyllas med berättarkraft.">

Berättarfestivalen är igång

href="http://www.megafonen.nu/wp-content/uploads/2013/04/Berättarfestivalen-2013-1.jpg">Berith Juvonen. Nöje SKELLEFTEÅ Hela veckan kommer att fyllas med berättarkraft.

Annons

Berith Juvonen.
Foto: Paulina Holmgren

Nöje SKELLEFTEÅ Hela veckan kommer att fyllas med berättarkraft.

Barnen stod i fokus när Berättarfestivalen idag rullade igång. Invigning på fyra bibliotek: Kåge, Bureå, Ursviken och Skelleftehamn. I Bureå var det Katarina Kling Löfbom från Skellefteå Berättarförening som med barnens hjälp berättade sagan om de fem djuren vilken drog igång hela festivalen.

Festivalen fortsätter senare idag med bland annat föreställningen Från hjärta till hjärta, om berättandets läkande kraft, och med författarmöte med Mikael Niemi på Stadsbiblioteket. På Nordanå blir det föredrag om Hardcore, veganism och straight edge. På Byske bibliotek ska berättas om Indelta soldater och i Skelleftehamn är det berättarkväll på biblioteket med  Gunnar Enqvist.

I morgon väntar en ny intensiv dag med författarbesök av PO Enqvist, workshop och seminarium om Läkande berättande, fortbildning i Bättre lärande med berättande och så blir det Dialektfråssa på Nordanå. Och cirka 25 andra programpunkter.

 Hela programmet finns på http://berattarfestivalen.se/program

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons