Annons

Köttfärssås och spaghetti

Annons

Idag gjorde jag köttfärssås och spaghetti till middag. Gjorde självklart på mycket kött så det ska räcka till en lunch eller en middag till. Förhoppningsvis kommer soliga dagar till veckan då man hellre vill vara ute än inne och laga mat.

I den här köttfärssåsen har jag färdigköpt fond vilket man ska undvika under Fitnessfighten. Jag har valt att förbise det och använder det ändå.
Det är juli månad, semestermånad, och jag säger bara att jag gör inte egen fond nu. Det är nog med kostprogram och träning.
Nån måtta får det vara.
Alla färdiga produkter ska man undvika (vilket jag ändå gör i vanliga fall för jag är ingen fan av glutamat och smakförstärkare osv) och även proteintillskott och konstgjorda sötningsmedel ska man inte bruka.
Bra att ”de” inte förespråkar det tycker jag.
Jag skulle aldrig inta tex Fun light i min kropp kan jag säga. Huga så mycket hemskt! Tycker det är märkligt att de som tränar och bryr sig om sin utsida och insida äter det som om det vore en livsnödvändighet.
Om du är en av dem, snälla sluta!
Använd det som myrmedel istället, det funkar hur bra som helst! De dör.
Och fort går det.
Sidospår. Receptet kommer här!

20120708-193055.jpg

Hälsosam köttfärssås & spaghetti för 10

800 g köttfärs (10% fett)
3 tsk olivolja
2 gula lökar, hackade
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater, gärna Mutti
drygt ½ dl tomatpuré, gärna Mutti
1 dl vatten
1 msk balsamico vinäger (kan uteslutas)
2 msk kalvfond (kan ersättas med egen fond)
1 tsk spiskummin
paprikapulver
chilipulver
lite mald koriander
en stor näven färska örter (oregano, timjan, basilika)

Fräs köttfärsen i omgångar i lite olivolja.
Fräs champinjoner och lök.
Blanda allt och tillsätt pressad vitlök och tomatpuré. Fräs några minuter.
Tillsätt allt annat utom de färska örterna.
Låt småputtra så länge du har tid att vänta, hellre längre än kort.
Koka spaghettin.
Lägg i de hackade örterna några minuter innan servering.
Njut tillsammans med en dressad sallad (grönsaker, örtsalt och vit balsamico).

(en portion med 70 g pasta, 150 g köttfärssås och grönsaker= ca 350 kcal)
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons