Annons

Fjorton och femton

Annons

Igår kom peppen tillbaka. Riktigt skönt var det! Det kändes som att jag skulle gå under de där två ynka dagarna som motivation och humör var allt annat än sig likt.
Jag gjorde som jag planerat och klev upp tidigt på lördagmorgonen och åkte och tränade.
Gjorde ett hårt pass med både extra cardio och styrka.
Jag kände mig helt ok igen, men inte råladdad. Helt ok kändes bra ändå och jag kunde inte be om mer med tanke på de senaste dagarnas depp.

På dagen gick vi en promenad på 7 km med några goda vänner och hamnade, både eftersom magarna kurrade och regnet hotade, på Bryggargatan och käkade lunch. Jag tog en Kycklingsallad med Serranoskinka som var ugnsrostad, riktigt gott!
Sen blev det en snabb promenad hemåt i regnet.

På kvällen hade vi vänner på middag och jag gjorde FF-anpassad 3-rätters.
Till förrätt åt vi en liten toast med lime- & ingefärsmarinerade räkor med avocado, mango och chili. Riktigt god blev den! (tog ingen bild på hela dagen tyvärr..)
Till varmrätt grillade jag rosmarin- och citronmarinerade lammkotletter (som jag hade fått i födelsedagspresent av mina föräldrar) och en chilimarinerad fläskfilé, gjorde potatisgratäng och dragonrostade potatishalvor. Även Karl Johansås från fjolårets skörd och en ordentlig sallad, så kunde alla ta det de ville och vi kunde få den maten vi behövde som FF:are.
Till efterrätt blev det så enkelt som vattenmelon på ett enda stort fat på bordet och alla var mycket nöjda med det. Det smakade sommar!
Som en sa, hade det varit ”normalstatus” så hade vi glupat i oss en ostbricka vid det laget…
Kändes helt rätt och kalorierna för dagen landade ändå på 1400 för mig fast jag trodde det skulle bli mer.

Söndag.
Idag har jag varit på loppis på Parken. Fyndade en ugnsform och 2 ljusstakar i fattigmanssilver. Allt endast för 50:- tillsammans.
Under dagen så bar jag sten och gjorde 3 rabatter klara sen kom mina föräldrar på en kaffe.
De åt kladdkaka med mint och grädde och jag tog en nektarin.
När de åkt for jag och tränade.
Idag kände jag den sanna peppen igen! Det var underbart!!
Efter 20 minuters cardio var jag inte ens trött och hade lätt kunnat köra 10 minuter till. Däremot så var jag hungrig så jag var rädd att jag inte skulle palla med styrkan om jag gjorde det så det fick räcka med 20 minuter.
Körde lite extra stryka, mest extra på magen där mitt stora ”problemområde” (eller vad jag ska kalla det) ligger.
Det är tveklöst det allra svåraste att bli av med fett därifrån och att få muskler igen efter alla barn som varit i magen, men jag tycker att jag känner skillnad ändå.

Idag har halva tiden gått, 15 dagar.
Jag ska väga och mäta mig igen på dag 20.
Min egen uppfattning om vad som hänt hittills är som följer:
Inte så mycket kilon tror jag jag tappat, kanske 2 om jag har tur.
Centimeterna minskar lättast på rumpan, stussen alltså, vilket känns riktigt bra.
Benen känns riktigt starka (och med mycket träningsvärk just idag…)
Även ryggen och under bysten minskar i omfång.
Magen…jaa. Jag känner mig betydligt starkare och den är absolut mindre men det kommer att ta tid innan den är ok (i mina ögon menar jag).
Armarna har det hänt en del på. Musklerna börjar synas och de är hårda även om jag inte spänner mig, inte floppiga! Det var ett tag sen och det känns fantastiskt bra!
Psykiskt så känner jag mig starkare också och tycker att det är så häftigt vad man kan göra med en sån här 3-barnsmors kropp på ynka 2 veckor. Helt otroligt vad kroppen är bra på att veta vad den ska göra!

Det enda jag önskar nu är att slippa nån mer deppgrej.
Sjukt jobbigt var det!

Dags att sova, hoppas på sol imorrn och strandväder!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons