Lägger ut salsorna här på bloggen som fanns i senaste Megatidningen.
Grymt gott både som ”sås”till veggo, kött, fisk och kyckling , på alla sorters burgare istället för dressing eller till lunchsalladen på stranden.
Mangosalsan är ganska het, men det styr du själv med hur mycket chili du sätter i. Personligen så gillar jag hettan så en chili på två mango är perfekt tycker jag.
Den passar perfekt till grillat fläsk- & nötkött och en smakrik kyckling.
Melonsalsan är sval, fräsch och smakrik. Även om den ser lite tråkigare ut till dagen efter så är den ännu godare då.
Passar perfekt till grillad tonfisk, kyckling och fläskkött.
Majssalsan är mättande och riktigt god också. Den passar till allt! Men spar du den till dagen efter så är avocadon inte så rolig så plocka ur den i så fall.
Skålar från Gerbera och snäckor och kalkstenar från Santorini!
Mangosalsa för 4
__________________________________________________________
tid: 10 min+1 timme
2 mogna mangofrukter
1 schalottenlök
1 röd chili
1 lime, saft och skal
lite färsk koriander
salt
1. Skala och skär mangon i småbitar. Skala och finhacka lök.
2. Ta ur skiljeväggar och kärnor ur chilin och finhacka den.
3. Blanda allt och tillsätt limesaft, skal, strimlad färsk koriander och lite flingsalt.
4. Låt den gärna stå och dra en timme.
Melonsalsa för 6-8
_________________________________________________________________
tid: 10 min
Passar både till fisk, kyckling och kött.
1 kg oskalad melon, olika sorter i tärningar
1 salladslök, strimlad
75 g fetaost i mindre bitar
1 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
lite salt
en nypa socker
1. Blanda skuren melon och salladslök med olivolja, vinäger, lite salt och en nypa socker.
2. Bryt fetaosten i mindre bitar och blanda försiktigt ner den i salsan. Låt gärna salsan dra en stund.
Majssalsa för 4-6
__________________________________________________________
tid: 15 min
1 burk majs (340 g netto)
2 msk olivolja
salt & peppar
2 avokado, tärnade
3 salladslökar, tunt skivade
1 mild röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 kruka koriander
2 msk olivolja
½ lime, saften
1.Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
2. Rosta majsen hårt i en het och torr panna i lite olivolja så att den får en mörkbrun färg. Var beredd på att det sprätter en del av majsen. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Blanda den rostade majsen med avokadotärningar, salladslök, chili, vitlök och hälften av koriandern.
4. Smaksätt med olivolja, limesaft, flingsalt, svartpeppar och resten av koriandern.
♥