Annons
SKELLEFTEÅ Bland andra Soundtrack of our Lives är bokade.">

Första artistsläpp till Trästock

href="http://www.megafonen.nu/noje/artistslapp-till-trastock/"> SKELLEFTEÅ Bland andra Soundtrack of our Lives är bokade.

Annons

SKELLEFTEÅ Bland andra Soundtrack of our Lives är bokade.

– Detta år kommer vi som vanligt bjuda både på brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startats som en lokal angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Hela tiden har arbetet byggt på människors egna engagemang för musik och kultur, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Artisterna som är klarar är:

The Soundtrack of our Lives

Få svenska band kan hävda en så långsiktigt central plats på scenen som The Soundtrack of Our Lives, sextetten från Göteborg. De bildades 1995 i Göteborg och albumdebuterade 1996 med guldsäljande albumet Welcome To The Infant Freebase. Sedan dess har ytterligare album släppts, tre grammisar har plockats hem och bandet har sedan debuten turnerat världen runt.

TSOOL har med konsekvens och skärpa, alltsedan debuten, fått oss att känna att vi fortfarande lever mitt i rockmusikens guldålder. I vår släpps det sjunde albumet ”Throw It To The Universe”. Väl känt är det att bandet kommer efter sommaren avskedsturné kommer att lägga ner så se till att inte missa dem i sommar!

Syster Sol
Isabel Sandbloms eller Syster Sols låtar har sin tydliga grund i reggaegenren men innehåller influenser från electro, techno, hiphop, soul och jazz. Detta ger ett unikt och vågat sound som tar en på en resa genom Syster Sols värld av toner och sound. Texterna är både på svenska och engelska och har själslig prägel med självutlämnande inslag och kraftfulla slagord.

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson har hyllats för sitt nyskapande sound med ärliga och melankoliska popmelodier. Texterna på svenska har med sin poetiska klang lyckats trollbinda musiksverige och placerat Jonathan på toppen av sin genre.
Det stora genomslaget kom med skivan ”En hand i himlen” som släpptes 2009. Skivan hyllades av en enig publik- och kritikerkår och resulterade i nomineringar till årets artist på P3 Guld och Årets nykomling på Grammisgalan. I april 2011 släpptes singeln ”Blommorna” och i november 2011 kom den kritikerrosade uppföljaren ”Klagomuren”.

Staffan Hellstrand

Hellstrands musik kan beskrivas som melodiös rock, oftast framförd på elförstärkta men ibland på akustiska instrument. Den kombineras med poetiska och ibland samhällskritiska texter. Av hans många album har Eld (1992), Pascha Jims dagbok (1996) och Elektriska gatan (2004) fått den genomgående bästa kritiken. Han fick 1992 års Grammis för bästa manliga pop-/rockartist och 1993 års för årets låt, ”Lilla fågel blå”. Vidare skrev och framförde Hellstrand den officiella svenska låten till Europamästerskapet i fotboll 2000, ”Explodera”.

Lilla Sällskapet

Lilla Sällskapet är helt ny pop på svenska. I musiken hörs tydliga spår av åttiotalets new wave och postpunk likväl som modern klubbmusik som baltimore club och dancehall. Eller som duon själva utrycker det: ”A-ha, Mauro Scocco och Liquid Liquid på ryggen av en jättelik fågel som dundrar ut över ett episkt Lejonkungen-landskap i en glödande solnedgång av laser”.

 

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons