Annons
Annons

Kycklingen med godaste såsen

Annons MOBILE TOP

Idag har jag varit och gjort lite spännande saker som jag hoppas att jag kan berätta om snart!
Annars har jag jobbat med nästa nummer av Megafonentidningen och recepten i den. Imorgon ska jag laga upp maten och fota hade jag tänkt….tillsammans med 3 barn som alla har påsklov… Intressant.

Ikväll flyger sista syskonet med tjej hem till södra Sverige.
Definitivt slut på påsken nu alltså.

Tråkigt, men nu hoppas jag att det solen och värmen kommer tillbaka och snön kan ge sig.
Jag vill att det ska vara torrt på marken och att jorden ska gå bruka.
Det kliar i odlarfingrarna!
Jag bjöd iallafall på middag innan de åkte, en god kycklinggryta.
Såsen var en sån där man kan äta med sked, bara sås, och det gjorde vi också..
Det här receptet påminner mycket om en annan rätt med fläskfilé som jag brukar göra, den enda skillnaden är i stort sett tomaterna.
Så byt ut kycklingen mot fläskkött om du vill!

~

Kycklingen med godaste såsen för 4

800 gram kycklinglårfilé eller kycklingfilé
2 dl mjölk
2 dl grädde
2-3 msk balsamico
½ dl kycklingfond
svartpeppar från kvarn
3 vitlöksklyftor
5 tomater
färsk basilika
ev.salt

1. Dela kycklingen och strimla den.
2. Stek i lite olja i en stekpanna tills den är brynt men inte klar igenom.
3. Häll på balsamico, mjölk och grädde. Dra några varv med pepparkvarnen.
4. Låt koka i 5-7 minuter.
5. Skiva vitlöken och tärna tomaterna. Stek i lite oja i en stekpanna, försiktigt så vitlöken bara bryns lätt men inte blir bränd!
6. Lägg tomatblandningen på kycklinggrytan och strimla färsk basilika över just innan servering!
~

Annons
Annons
Annons
Annons