Gott gott gott!
Att äta kladdig mat med händerna behöver man få göra lite då och då.
De här spjällen är både riktigt kladdiga och riktigt goda.
Och nu är ju inte julen på G än på ett tag tack och lov, men de passar perfekt på julbordet också!
~
Svartvinbärsglaserade spjäll för 3-4
1 kg knäckta revbensspjäll
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk ingefära
1. Blanda ihop kryddorna.
2. Skär köttet i lagom stora spjällbitar
3. Rubba in kryddorna i köttet och låt gärna dem dra nån timme
4. Sätt in i ugnen på 175 grader ca 30 minuter, vänd på spjällen och låt vara nån timme till.
1½ dl svartvinbärsgelé
3 msk stark senap (skånsk eller liknande)
1. Smält gelén och senapen i en kastrull.
2. Pensla på spjällen och höj värmen till 200 grader.
3. Vänd spjällen och pensla var 10:e minut ungefär, tills du har fått en rätt tjock glacerad yta.
4. Servera med en fräsch sallad, gärna med melon, och pressad potatis. Den här Ädelostcremen passar riktigt bra till om man tycker man vill ha en sås också.
~