Annons
Annons

Kooooorv

Annons MOBILE TOP

De flesta gillar korv och jag har lite svårt för det.
Jag äter korv för sällskaps skull, grilla en bit korv vid öppen eld är helt ok, och även om jag inte tycker det är gott så går det ner. Jag gillar färska kryddiga korvar, gärna italienska, och jag är sån där som gärna kan göra min egen korv. Riktigt pretto men tyvärr har jag knappast nån tid med det.
Den tiden kommer kanske sen när barnen blir tonåringar och inte vill vara med mig längre..

~

Korv Stroganoff för 4

2 gula lökar
500 gram Bastufalu (eller annan Falu med hög kötthalt)
2 vitlöksklyftor
½ tub tomatpuré
1 burk tomater, krossade, hela skalade eller liknande
2 msk ajvar relish (kan uteslutas eller bytas mot lite senap)
1½ msk oregano
4 dl vätska (mjölk och/eller grädde)
en knivsudd socker
paprikapulver
spiskummin
ev. lite grönsaksfond
salt
svartpeppar från kvarn

Skiva eller hacka löken och skär korven i mindre bitar.
Stek i lite smör i en stekpanna tills korven är brynt.
Tillsätt hackade vitlöksklyftor, tomatpuré och ajvar relish och fräs någon minut.
Sätt i vätskan och oregano och ge det hela ett uppkok.
Krydda med paprikapulver och spiskummin, socker, salt och peppar.
Servera med kokt ris och en krispig grönsallad.
~

Annons
Annons
Annons
Annons