Annons

Idag var det kärlek!

Annons

Mmm, det var så gott!
Faktiskt så är det sällan jag känner att ”jäklar så gott det är” när jag själv lagar maten. Det händer ibland och beror förmodligen både på dagsformen, hungern och hur mycket mat jag lagat just den dagen.
Idag blev det en 10:a på köttfärsfronten.
Lammfärs, norrländsk såklart, med färsk tagliatelle, smulad fetaost och Edamamebönor (sojabönor).
Till detta ett stort glas vatten och en fin familj.

~

Lammköttfärssås för 4

500 gram lammfärs
7-8 champinjoner, skivade
3 små gula lökar, hackade
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
2 färska tomater, tärnade
1 burk Kung Markatta hela skalade tomater
1/3 tub Mutti tomatpuré
salt
svartpeppar från kvarn
spiskummin, ganska mycket
paprikapulver
hackad mynta
en skvätt oxfond
en skvätt soja
en nypa socker

Bryn färsen i lite olja så den får färg.
Bryn champinjoner och gul + vit lök.
Blanda ihop, salta och peppra.
Tillsätt tomatpurén och bryn någon minut.
Tillsätt alla tomater och kryddor.
Låt puttra så länge du kan, minst en kvart.
Tillsätt lite vatten om det ser ut att bli för torrt.
Njut!
~

Och VARFÖR har Muttis sortiment utgått från vår Ica Maxibutik? Jag känner jag blir sur på riktigt!
Jag köpte ett helt gäng tomatpurétuber sist jag handlade för det var den enda produkten som fanns kvar lite av. Hrmpf. Hoppas det inte beror på den nya ägaren. Måste nog reka lite i det här.
Märket Mutti är klart bäst på tomatprodukter tycker jag.

Dagens hiss, frysta Edamamebönor som är skalade finns att köpa för vanliga kunder!
Det kan man beställa från grossist om man har restaurang, men nu finns de alltså i butiken.
Däremot så är det inte hela sanningen att de är skalade…skidan är borta men skalet runt bönan är kvar (upptäckte jag just när vi satt och åt..)
Värt ändå, bara att köpa!


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons