Annons
Annons

Samla på magiska stunder

Annons MOBILE TOP

Jag gillar nyårsafton.
Gillar förväntningarna hos barnen och att planera innan. Förväntningar på maten. Organisera. Anstränga mig lite extra främst för andras men även min egen skull. Jag vet att det är många som rent ut sagt hatar den dagen och tycker det är alldeles för uppsjåsat påtvingat glättigt.
Inte jag. I love it! Glitter och glam. Extra god mat då man inte bryr sig om prislappen. Att få använda nåt ur garderoben som inte är arbetskläder eller nötta leggings.
Vi hade det sjukt bra med fina vänner. Fina vänner växer inte på träd så har du några ska du vara rädd om dem.
I år var första året som det var fler barn är vuxna och de rara barnen var hur fantastiska som helst hela kvällen (det kan ju lätt bli trassel med många barn och alla ska samsas) De älskade maten och sällskapet och bara kvittrade som små fåglar hela kvällen. Vilket speglade av sig på föräldrarna med…som med den enda förhoppningen om kvällen infriad, avstressat och stilla njöt av kvällen och nyårsnatten.
Fantastico!

Här kommer en hög bilder.

Hummer i väntan på att bli…

Nyårs 2011

Hummerfond!

Hummerfond

Syrad rödlök till en entrerätt.

Syrad rödlök

Grissinis med olivolja, solroskärnor, svarta vallmofrön och flingsalt.
Mycket enkelt och mycket gott!

Grissini

Eau de vie. Till såsen är det en perfekt konjak tycker jag, men inte att dricka. Hurrvas!

Konjak

Långt bord med stora och små tillsammans uppskattas av alla, men främst de små som även dem dricker ur kristallglasen så klart och får lika fint som de vuxna. Viktigt!

Förrätt till barnen som inte gillade Hummersoppa:
Quesadillas med skinka, philadelphia och ost.
De ligger på det vita Mateusfatet i förgrunden som faktiskt är min julklapp från Medlefors.
Underbart!

Nyårs 2011

En del av dukningen med servetthållarna jag rodde ihop den förmiddagen.
Ganska lite gör ganska mycket.

Dukning nyårs 2011

Rosa och silver!

Dukning nyårs 2011

Fördrink:
Cosmopolitan

Entrerätter:
Sikrom, creme fraiche och syrad rödlök på olivcrostini.
Parmaknyten med färskost, soltorkade tomater och basilika,
Gröna grekiska oliver.

Förrätt:
Hummersoppa med en fröig grissini.
Vitt vin.

Hummersoppa

Varmrätt:
Lågtemperaturstekt norrländsk Oxfilé, Potatisbakelse med WB-ost samt Kantarell- & Karljohansås, rökig rödvinssås, ugnsrostade gulbetor och sockerärtor.
Rött vin

Varmrätt

Efterrätt:
Fikon i konjak samt vaniljglass
Kaffe & Avec

Fikon i konjak och glass

Skulle bara ha rott ihop recepten till allt det här nu också. Det får bli senare.

Annons
Annons
Annons
Annons