Annons

En vit lögn skadar inte då det är soppadags

Annons

Idag var det soppdag hemma.
Barnen gillar verkligen inte skaldjur och vi vuxna älskar det!
Så då behöver man kanske inte säga vad soppan innehåller exakt utan bara hälften… Morotssoppa med andra ord! Jag hade uteslutit de skalade räkorna nämligen.
Och två tyckte det var gott och en var mer tveksam men åt allt ändå.

Den här soppan smakade jag första gången hos mina svärföräldrar för länge sen, eller en liknande. Sen hade vi en liknande på jobbet som dagens en dag för nån månad sen också.
Och jag som verkligen inte tycker man bör äta mjukost och såna ruggiga saker som innehåller härdat fett och gud vet vad, lever inte alltid som jag lär. Nån gång kan jag tänka mig att äta det. Idag var en sån dag.
Ingen bild blev det.
~

Räksoppa med morötter, ca 4-5 port

3-4 rivna morötter
nån msk olja
1½ l vatten
2 buljongtärningar (fisk, grönsaks, hummerfond eller blanda. Jag tog grönsaks och hummer)
400 g räkost (Kavli är bäst säger de som vet)
2 dl creme fraiche
hackad persilja (eller dill om man gillar det mer)
cayennepeppar eller lite sambal oelek
lite salt
200 g skalade räkor
ev. maizenaredning

Skala och riv morötterna fint.
Stek en stund i olja i en kastrull.
Häll på vatten och buljong.
Låt koka 10 minuter.
Häll i mjukost, creme fraiche och koka några minuter.
Red eventuellt av om du vill ha den krämigare.
Smaka av med hackad persilja eller andra örter, lite cayennepeppar och eventuellt salt.
Lägg i räkorna och servera direkt med ostsmörgåsar.

~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons