Mycket bakning på bloggen nu, mer mat kommer framöver.
Just nu känns det som att baka inför julhelgerna står på priolistan för många och saffran är ju hett den här årstiden.
När du köper saffran så finns det lite olika sorter att välja mellan.
Ta inte den billigaste. Det är inte bra. Inte alls mycket smak eller färg och ska man lika ha saffran i baket eller maten så spelar väl inte priset så stor roll kan jag känna. Annars kan man nästan baka nåt utan saffran istället. Jag menar, det kostar ju det det kostar.
Jag tycker att saffran från Santa Maria är bra och den finns i de flesta butikerna också.
Ett tips bara.
Receptet på de här skorporna kommer från Leila.
~
Mammas supergoda saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran (2 påsar)
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter.
~