Annons
SKELLEFTEÅ En kärlekshistoria i Västerbottens utmarker.">

Urpremiär av Hohaj

class="alignnone size-full wp-image-7515" title="Hohaj" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2011/09/Teaterbilder-2-av-61.jpg" alt="" width="468" height="283"/> SKELLEFTEÅ En kärlekshistoria i Västerbottens utmarker.

Annons

Foto: Peter Lilja,Sofia Lindblom

SKELLEFTEÅ En kärlekshistoria i Västerbottens utmarker.

Nu på lördag har föreställningen Hohaj urpremiär på Västerbottensteatern. Här följer en beskrivning av vad föreställningen handlar om.

Till Hohaj kommer två människor vandrande i två olika tider. Båda är på flykt sin  egen sorg och drivs allt djupare in i skogen, in i obebyggt land. Detta är i grunden en historia om att våga bli älskad och om att välja livet trots att döden står för  dörren.

I Marias (Margareta Niss) sorg väcks kärlekshistorien till liv. Vi möter Inna (Ellenor
Lindgren), främlingen Aron (Matthew Zajac) som ”klev iland i Simrishamn och började gå norrut”, och fadern Knövel (Greger Ottosson) som hela livet slitit hårt för överlevnaden.

De nyupptrampade stigarna korsar andra stigar, gamla stigar, berättelser från en svunnen tid om kärlek med livet som insats i Västerbottens utmarker som i denna berättelse bär namnet Hohaj.

Dramatiseringen av Elisabeth Rynells roman är gjord av Ellenor Lindgren, som tidigare gjort succé med Sara Lidmans Lifsens Rot. Matthew Zajac från Skottland återkommer nu för andra gången till Västerbottensteatern, senast vi såg honom var 2008 i When we dead awaken av Ibsen.

Författare: Elisabeth Rynell
Manus: Ellenor Lindgren
Regi: Olle Törnkvist
Musik: Cay Nyqvist
Scenografi: Ulla Karlsson
Medverkande: Margareta Niss, Ellenor Lindgren, Greger Ottosson och Matthew Zajac
Föreställningens längd: ca 2 tim inkl paus

För speldatum och biljetter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons