Annons
SKELLEFTEÅ På fredag hoppas Alex bli överraskad på folkparken.">

”Jag gillar överraskningar”

class="alignnone size-full wp-image-7486" title="Alex Moreno" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2011/09/Alex-Moreno-2-1-av-1.jpg" alt="" width="468" height="244"/> SKELLEFTEÅ På fredag hoppas Alex bli överraskad på folkparken.

Annons

SKELLEFTEÅ På fredag hoppas Alex bli överraskad på folkparken.

Nu på fredag gör som bekant Toxicbar comeback i Skellefteås klubbliv. Denna gång så ställer de upp en av Sveriges vassaste DJ:s på scenen, Alex Moreno. Vi fick oss en pratstund med honom inför kommande gig på folkparken nu på fredag.

Du har DJ:at ett tag nu – hur kom du in på det spåret?
– Bananskal faktiskt, eller i alla fall om vi ska pratar karriären. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av DJ-yrket, men det var egentligen först efter studenten som jag började fiska lite jobb som bar-DJ för att få in lite extrapengar till framtida studier, men istället blev det något helt annat än det, fick jobb på mindre nattklubbar som ledde till större och fler nattklubbar, plötsligt började man bli efterfrågad lokalt och då slog det mig att man kanske skulle prova se hur långt man kunde komma.

Hur håller du inspirationen vid liv?
– Inte så svårt att hålla den vid liv, så fort jag lyssnar på bra musik eller så fort man har haft en spelning så känns som man kan hålla på för evigt.

Vad spelar du för musik? Vilka låtar går alltid hem hos klubbpubliken?
– För att sammanfatta kan man väl säga klubbmusik och för att gå in lite mer, House musik i många former. Mina spelningar kan variera väldigt mycket beroende på vilken känsla jag har för tillfället.

Vilken är den bästa, mest minnesvärda, spelningen hittills?
– Oj, väldigt svår fråga finns så många minnesvärda spelningar i bagaget, men det måste vara någon av dom spelningarna när man haft 40000 personer framför sig. Det e svårt att beskriva hur stort det känns att få så många att röra sig till ens musik

…och vilken spelning blev en kväll du helst vill glömma?
– Den gången jag står på en scen med ett dansgolv framför mig med 5000 personer och någon plötsligt snubblar på en sladd bakom scenen som gör att hela DJ-anläggning flyger ivåg. Vips! så är det helt tyst och där står jag, inte ofta man ser 5000 personer tysta och samtidigt stirrar på mig.

Vilket är ditt bästa knep för att dra igång en lite trött publik?
– Köra igång lite sexig house, det går tjejerna igång på och då piggnar plötsligt alla trötta killar också, slår aldrig fel!

Kan du berätta om några DJ:s som du spelat med under din karriär?
– Det har blivit några namn, Ferry Corsten, Tiesto, Fedde le Grand, Eric Prydz, Deadmau5, Bob Sinclar, Axwell, Sebatian Ingrosso, Laidback Luke mfl.

Finns det någon låt man absolut inte ska önska sig av dig när du jobbar i DJ-båset?
”Har du inget man känner igen?”  Drop dead! på den repliken, Vad hände med att upptäcka ny musik?

Vilken är den största skillnaden när det kommer till att spela på hemmaplan jämfört med bortaplan?
– Alltid lite mera spännande att vara på bortaplan, folk vet inte riktigt vad dom ska förvänta sig, man vet själv inte riktigt vad man ska förvänta sig. Mera spänning helt enkelt, Stockholmare på dansgolvet känner man till så bra och dom känner mig så bra så det är inte lika mycket mystik där kanske.

Vad förväntar du dig av kvällen på folkparken?
– Brukar försöka låta bli med förväntningar, gillar överraskningar!

Hur ser framtiden ut? Vad gör du om tio år?
– Jag hoppas jag får göra detsamma om tio år, är det så här kul om tio år så vill jag verkligen inte sluta men allt har sitt slut förr eller senare. Tror dock det blir mer tid i Studion och lite mindre tid turnébussar helt klart.

Vart kan man se dig spela i höst?
– Lite överallt i Sverige i höst, kommer även spela i bla. Finland, Norge, Tyskland, Schweiz, Bosnien och ev. ett återbesök i Dominikanska Republiken i Karibien lagom till julen.

Dina topp 3 på dansgolvet just nu?
– Sebastian Ingrosso & Alesso – Calling Phazing (Alex Moreno Bootleg)
– Mischa Daniels – Simple Man (Alex Moreno Remix)
– Sidney Samson vs. Tara McDonald – Dynamite (Nicky Romero Remix)

Vill du inte missa denna kväll så har du möjlighet att tävla om biljetter här på megafonen.nu. Eller så kan ni bege er till T-shirt store för att köpa förköpsbiljetter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons