Annons
Annons

Fetaostbiffar med Edamamebönor

Annons MOBILE TOP

De här biffarna åt vi en dag i veckan och de platsar helt klart som både fredags- & lördagsmiddag också. Väldigt gott och i vanlig ordning kan du givetvis variera receptet lite som du vill. Byt ut färsen mot bara nöt- eller lammfärs eller kanske älg om du har tillgång?
Edamamebönor, eller bondbönor, är rätt mycket jobb för lite mat, men värt det tycker jag. De är SÅ goda och vackra!
Först ska man ge dem ett snabbt uppkok.
Sen kyla fort och rensa skidan från bönorna.
Sedan är det ytterligare ett tunt skal runt själva bönan som ska bort, sen kan du äta.

~
Fetaostbiffar med Edamamebönor

Fetaostbiffar, 4 pers

600 gram blandfärs (80% nötfärs och 20% fläskfärs ger saftigare biffar)
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
150 gram fetaost
1 gul lök
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk sambal oelek
1½ tsk salt
några ordentliga drag med svartpepparkvarnen
smör och/eller olja

Blanda ströbrödet med mjölken och låt stå 5-10 minuter.
Finhacka löken och smula fetaosten (inte för smått)
Blanda alla ingredienser till en smidig färssmet.
Forma till biffar.
Om man blöter händerna med lite ljummet så är det lättare att forma biffarna.
Smält smör  i en panna och vänta tills det tystnat.
Stek biffarna ett par minuter på varje sida.
Gör en god sallad och ät till och kanske en klick ajvar relish som tillbehör om du saknar sås.
Jag tycker biffarna är så saftiga att sås känns överflödigt.
~

Annons
Annons
Annons
Annons