Annons

Matfesten i Skellefteå 2011

Annons

Idag är det sista dagen på Matfesten. Jag har verkligen gjort mitt och varit en flitig besökare där. Luftat plånboken ordentligt och njutit av allt det goda, både råvaror och färdiglagade rätter.
Av allt vi testat skulle jag säga att det här året drog Food och Nordisk Deli det längsta strået med sina avsmakningsmenyer. Mycket gott, bra jobbat!

En rätt jag ångrar att jag inte provade var den smått undangömda Libanesiska avsmakningsmenyn (den fanns i tältet ”Bussgrillen”) som tydligen var sjukt gott. Kan tänka mig det!

Priserna var bra tycker jag, synd att det var så mycket ”festivalmat”. Alltså såna som står på Stadsfestivalerna -typ Langos, Oxfilérulle osv. Såna tycker jag hör hemma på just musikfestivaler när syftet i stort sett är att endast mätta magen. Man räknar inte med nån kulinarisk upplevelse precis. Nä, de hör inte hemma på Matfesten tycker jag. Då vill iallafall jag ha mat som är lagat med en gnutta mer kärlek och respekt.
En riktigt irriterande grej, och nu får jag säkerligen en hel drös folk emot mig, var Kantarelltoasten. En toast, dubbelt grillat bröd med kantareller och WB-ost, gick lös på inte mindre än 50 spänn.
Allvarligt talat… Skärpning!

I det stora hela känner jag mig nöjd och har numera kyl och skafferi fyllt med läckerheter från bygden.
Klicka på bilderna om du vill de ska bli lite större.

Matfesten2011

Matfesten2011Matfesten2011

Matfesten2011

Matfesten2011

Matfesten2011

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons