Annons

Grillat med bulgursallad

Annons

Idag har vi varit och solat vid havet i Skatan, barnen och jag, tillsammans med några vänner. Vilken härligt strand det är, stor och liten på samma gång!
Man ligger inte nära varandra alls, fin sand och långgrunt för barnen (man slipper jaga ihjäl sig). Kanske ingen strand för den som vill spana och visa sig snygg på stranden, men oss passar det perfekt. Vi är knappast ute efter just det…haha!
Soligt och fint väder har det varit och som sagt så är det gott med kall eller ljummen mat då tycker jag. Riktigt bra om det blir över till strandens picnick dagen efter också.

När jag gör sallader med bulgur, couscous, matvete, mograbiah eller annat så tar jag det som finns och vad jag känner för just då. Idag gjorde jag en sallad på grejer som jag tror de flesta har i kylen och så även jag denna soliga varma onsdag. Och bulgur kan man så klart byta ut mot nåt annat om man känner för det.
~

Bulgursallad en onsdag

Bulgursallad en onsdag, 4-5 pers

4 port bulgur kokad enligt paketets anvisning
2 tomater, urkärnade
5 cm gurka i bitar
1-2 salladslökar/vårlökar
en påse färsk spenat
5 rädisor
½ paket fetaost

vinaigrette:
ca ½ dl olja, tex oliv eller raps
ca 1½ msk ljus vinäger, tex vit balsamvinäger eller rödvins
en näve hackade örter (idag hade jag lite mynta och kruspersilja)
salt

Koka bulgur med en grönsaksbuljong-tärning istället för salt och låt svalna till ljummet.
Hacka grönsakerna.
Blanda vinaigretten.
Blanda vinaigretten med bulgur och sen med grönsakerna och osten.
Smaka av med salt och ev. nymalen svartpeppar.
~

Vi grillade fläskfilé till supersnabbt marinerad med bara lite soya, olja, sweet chilisås och creolekrydda. Jag grillade också på några färska korvar, Salsiccia, som var grymt goda! Riktigt heta och verkligen köttiga. Jag kan inte komma ihåg märket men de flesta såna färska korvar man kan köpa är så goda. Värt att prova! Men tänk på att det är fläskkött och inte förbehandlat på nåt vis utan alltså rått. Grillas med andra ord helt igenom.

Salsiccia färsk
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons