Annons

Lunch i värmen

Annons

På sommaren och särskilt när de soliga dagarna inträffar sjunker inspirationen och orken att laga mat. Helst skulle jag vilja ha en personlig kock hemma som lagade allt jag ville, för aptiten är det ju ändå inget fel på. Det är just det där med att gå IN och laga mat medan solen lyser.
Visst kan man laga mat ute med, men inte allt och kylen fyller ju inte heller sig själv. ”Nån” måste handla dessutom (läs:jag).

Tänkte bjuda en fräsch rätt idag som kan passa både i picknickväskan och hemma.
En underbar sallad med färska fikon. Det är nu du ska äta fikon under säsongen, sen smakar de inte  alls gott.

Fikonsallad
bilden är lånad

Fikonsallad, 4 pers

4 st färska fikon
2 st stora fänkål
2 msk olja
0,5 st citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl svarta oliver
150 g fetaost

Skär fikonen i tunna klyftor.
Dela fänkålen och skär den i tunna strimlor.
Blanda olja, citron, salt och peppar i en skål.
Rör i fänkålen.
Häll upp fänkålen på ett fat.
Lägg på fikon och oliver och smula över fetaosten.
Servera med ett gott bröd till grillat eller tex lufttorkad skinka.
~

Idag åker vi till stranden igen, havet! Vilket sjukt bra väder!! (den som klagar får stryk)
Dagens picknickväska för mig samt mina 3 barn innehåller en pastasallad med bacon, Brie, bönsalsa och diverse grönsaker. Jag lägger salladerna så alla får var sin låda. Då slipper alla vuxna äta knastrig lunch..
Min är givetvis godast idag. Jag skippar pastan och har Baby Leaf sallad från grönsakslandet + att jag har en grym Bönsalsa med som tillbehör också.

Baconsallad

Annars har vi nektariner, kanelbullar, chokladkex, saft och naturligtvis KAFFE!
Ha en skön dag!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons