Annons

För det är ingen vanlig dag!

Annons

…för det är min födelsedag! 34 fantastiska år fyller jag.
Jag fiskar inte efter gratulationer, det var inte därför jag berättade det.
Och nej, jag har ingen åldersnojja. På riktigt.
Jag hade en ordentlig ångest när jag skulle fylla 20 men efter det så tycker jag bara att livet blir bättre för varje år som går.

När jag var liten så fick vi alltid bestämma vad familjen skulle äta till middag på födelsedagen. Det var ju oftast bra för alla andra barn i familjen också, vi var ju en hel drös hemma (jag har 5 syskon) och oftast bestod önskningarna av mjölmat.
Palt.
Plättar.
Våfflor.
Ungefär så. Om nu ingen hade nån ”dille” på nåt.
Som tex när jag var kanske…9-10 år. Och ville ha Ärtsoppa till födelsedagsmiddag för just i den vevan var det ”inne” att gilla det och jag tyckte det var ok men inte jättegott.. jag valde det ändå. Lika fort som det var inne blev det ute och så tyckte alla det var äckligt igen. Behöver jag säga att mina syskon tyckte jag var störd i huvudet just den födelsedagen..?
Det var ändå trevligare förr, för då slapp man ju laga maten på sin födelsedag. Och  inte gjorde man tårtan heller. Helt egoistiskt tänk men det skulle vara härligt att bli bortskämd på det viset iallafall på sin födelsedag. Eller på Morsdag eller båda delar.

Så Jeppe om du läser, jag vill ha Sushi till middag idag.
Tårta kan vi skippa för det äter vi till helgen. Och du behöver inte göra den själv, det går bra med Take-away för att göra det enkelt för dig. 12 bitar med laxbitar istället för crabfish. Och Glasnudelsallad kan vi dela på till förrätt.

Och till helgen tror jag vi ska käka kräftor. På morsdag. För att gå mot strömmen. Känns inte det hur gott som helst?!
Jag har värsta förrådet i frysen med kräftor, bara att tina och njuta!

Kräftor
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons