Annons
SKELLEFTEÅ Sex nya artister pressenterade idag.">

Ännu fler till Trästock

class="alignnone size-full wp-image-2613" title="Trästockfestivalen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/07/me2_trastock_dragare_DSC_4264.jpg" alt="" width="468" height="159"/> SKELLEFTEÅ Sex nya artister pressenterade idag.

Annons

SKELLEFTEÅ Sex nya artister pressenterade idag.

De nya artisterna är följande:

Those Dancing Days

Dans, glädje, riv, driv och ös. Hela Sveriges popfavoriter, som har sitt andra, superhyllade album i ryggen, kommer till Trästock. De fem ladys som utgör TDD bjuder alltid upp till dans, men drar sig inte för att göra det oväntade, alltid i symbios med musiken. Aldrig tvivlande på sin egen förmåga låter man heller inte publiken tvivla på dem. Ser du Those Dancing Days ger de dig snabbt känslan att de är världens bästa, ja kanske världens enda, popband. Vi ger er eufori Skellefteå, välkomna sommarens kanske lyckligaste 45 minuter. Vi ger er Those Dancing Days, Skellefteå.

Television Personalities [UK]

Det finns någonting fint i att respekterade musiker från den brittiska post-punkscenen ständigt vill samlas runt den vältalige låtskrivaren Dan Treacy och hans musik. Just Treacy är nämligen, tillsammans med en skrämmande känsla för bra musik i alla dess former, det enda som hängt med fenomenet Television Personalities under alla deras år. Ända från den makalöst charmiga popbiten ”Geoffrey Ingram” om den tursamme fysikern med samma namn till låten om hans egen Yoko Ono på 2010 års ”A Memory Is Better Than Nothing” är det alldeles fantastiskt vackert, välgjort och lyriskt. Man märker var 80-talisterna ur det stora kollektiv som skulle kunna kallas britpopens förkovrare, jag tänker framförallt på Pete Doherty och Alex Turner, hämtat sin inspiration. Skellefteå, detta måste ni se! Om inte för att höra musiken så kanske för att se Treacy nya tatuering som han verkligen hoppas att vi kommer att gilla.

Ola Magnell

En av de allra främsta kompositörerna vi har här i landet, oomtvistat. I våras släppes albumet Rolös. Ett fantastiskt album, kanske t o m ett av hans allra bästa. Totalt 12 starka spår med mycket snygga och fingertoppskänsliga arrangemang och gåshudsframkallande texter sjungna på ett oerhört vitalt och inspirerat sätt, som får gälla som varudeklaration. Gästerna går ej heller av för hackor: Lars Winnerbäck, Elin Ruth Sigvardsson samt Nina Ramsby, vilket tyder på vilken respekterad man Ola är i sin genre. Ola var i år dubbelt grammisnominerad i kategorierna Årets textförfattare och Årets visa samt som Årets visalbum av Manifest.

Penniless [FI]

70 mil från Skellefteå, i finska Björneborg, startade allt för Penniless. Bandet växte upp där, på den finska västkusten, och debuterade i slutet av 80-talet. Sedan dess har man fortsatt att tugga på. Med 9 album och ännu fler Ep’s är Penniless en pålitlig rockmaskin. Vi pratar om klassisk indie-rock paketerat i ett Finland-romantiskt fodral. Är du som många andra av dina medmänniskor svag för gitarrer, tryck och cymbalklimax, är du troligtvis även svag för Penniless.

Moon Safari

Skellefteås störta musikexport just nu heter Moon Safari och i sommar har du chansen att se ett av världens hetaste progressiva rockband på hemmaplan. Sedan debuten ”A Doorway to Summer” har Moon Safari charmat såväl kritiker som fans, med stämsång och melodier av högsta klass. Med senaste albumet, relationsdramat ”Lover’s end” har Moon Safari sålt över 10000 album och vunnit ny mark bland vanliga dödliga. Det är inte omöjligt att du, om 25 år på en resa någonstans på andra sidan jorden, kommer att få höra ”Oh Skellefteå, is’nt Moon Safari from Skellefteå?”. På Trästock har du chansen att gardera dig för att i framtiden kunna svara ”Yes, and I have seen them”.

Sofistikerat Svammel

Om ni tror att Skumdum är det enda Skellefteå producerat då vi pratar riktig trallpunk så har ni fel. Med den före detta festivalproducenten, allas vår Fredrik Forsfjäll, i bandet kommer Sofistikerat Svammel bjuda på frenetisk punk av högsta kvalitet i en liveshow som kommer sticka ut lika mycket som bandnamnet. Det blir blod, svett och säkert ett par glädjetårar över att se dessa legendarer på scenen igen. Trästock presenterar alltså ännu en reunionspelning till 20års-jubileumet. Vi kan dock lova att detta blir en reunion utöver det vanliga.

Sedan tidigare är bland annat följande band klara:

 • Sahara Hotnights
 • Lisa Miskovsky
 • Stefan Sundström
 • Pain of Salvation
 • Tove Styrke
 • Adept
 • Schkoum
 • Popterror
 • Stardog
 • Fatboy
 • Garp
 • Popundret
 • John Lindberg Trio
 • Mindre Modiga Män
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons