Annons
SKELLEFTEÅ Trästockfestivalen släppte också band idag.">

Ännu fler artistsläpp idag

style="color: #888888;"> SKELLEFTEÅ Trästockfestivalen släppte också band idag.

Annons

SKELLEFTEÅ Trästockfestivalen släppte också band idag.

På förmiddagen släppte Stadsfesten ett gäng artister och nu på eftermiddagen presenterade Trästockfestivalen också artister:

Säkert!

Säkert är något som inte behöver pyntas med hemmagjord poesi och metaforiskt tingel-tangel för att verka intressant. Säkert! är Annika Norlin när det är som bäst, från hjärtat, på svenska. Trots ibland svårsmälta, djupa och tunga texter är musiken upplyftande. Man ler, man lyssnar. När man åker 14 mil söderut från Skellefteå marker man att man kommit till Umeå då man ser Annika på busstationen, på ett fik eller på universitet. Det känns hemtrevligt. Kanske är detta kanske det allra bästa med Säkert!. Det är medryckade, popigt, djupt och väldigt intimt. Det är tilltalande, nära och supertrevligt.

Paper

Paper är en trio bestående av Calle Olsson från Bear Quartet och Paddington DC tillsammans med medlemmar från Audionom. Musiken baseras på influenser från frustrerad punk och monotoni kombinerat med popmelodier. Paper har ett namn man inte kan googla på, blickar i marken och ger ett intryck av konstnärlig svårhet. Man gör musik som görs utan en tanke på mottagandet, och krautpunk som totalt saknar påblikfrieri kan i sig vara just befriande för publiken. Irriterad sång, arga gitarrer och snygga melodier är Paper.

We are the Storm

Uppsalas We Are The Storm använder de stora gesterna för att plocka fram de allra tyngsta av känslor. Hopp, kärlek och saknad blandat med fantastiska harmonier, ett och annat klockspel och körer som fullkomligt skriker av desperation gör We Are The Storm till ett band som inte lämnar någon oberörd. Det är så ofta så otroligt fint att man bara vill gråta. Den 11 maj i år släppte bandet sitt debutalbum To The North Pole som redan hunnit bli en snackis över hela bloggosfären och även fått ett antal fina recensioner. Då We Are The Storm kommer till Trästock gör man det med det gemensamma målet att ge publiken en spelning som berör mer än bara på ytan. Trästock tackar, bugar, bockar och tar emot.

Amber Oak

Det talas mycket om att det är något som håller på att hända med popmusiken ifrån Norrland. Egentligen har det väl gjort det i ett par år nu, ända sedan namnet Amber Oak ploppade upp på Sveriges popkarta. På debutalbumet Illt som släpptes i början av 2011 blottar sig bandet ordentligt och skriver om livets tyngsta stunder, såväl som de korta ljusglimtarna. Ni får, precis som oss, hoppas att alla lovord från recensenter gett mersmak och be för att bandet ännu bara precis påbörjat sin karriär. I sommar kommer ni som vanligt få se Skellefteås mest karismatiske sångare Jonathan Eriksson i högform, kompat av ett band som älskar Trästockfestivalen precis lika mycket som ni och därför självklart vill vara med att fira 20 år.

Här är alla artister som kommer att spela i sommar –  som är klara hittills: (Länkar till Trästocks hemsida)

Annons
Annons
Annons
Annons