Annons
SKELLEFTEÅ Ytterligare två reunion-band klara.">

Nya band till Trästock

href="http://www.megafonen.nu/noje/nya-band-till-trastock/"> SKELLEFTEÅ Ytterligare två reunion-band klara.

Annons

SKELLEFTEÅ Ytterligare två reunion-band klara.

Trästock har skickat ut ett pressmeddelande:

”Till sommarens Trästockfestival har vi även gjort klart med ytterligare två så kallade re-union band i form av Nuclear 45 och Schkoum.
Nuclear 45 är original Trästock och spelade de sex (!) första åren i festivalens historia. N45 spelade/ar Electronic Body Music i norrländsk tappning, dvs hård,dansant och ibland aggressiv synthmusik med en viss ton av mjukhet. Bandet har legat nere i mer än tio år men har lika fullt levt vidare och hittills släppt två skivor under namnet NVMPH. Men nu är det dags för återuppståndelse. Nuclear 45 kommer till sommarens Trästock för att enbart spela gamla klassiker. Ledorden för kvällen blir röj, ironi och glädje.

Schkoum å andra sidan spelade första gången på Trästock 1993 (blev åtta framträdanden allt som allt). 1993 var även året som festivalprogrammet innefattade en hel kväll med elektroniska band på en av festivalens scener, en scen som höll till på dåvarande Brunnsteatern.
Redan följande år 1994 tajtades festivalområdet till och scenen på Brunnsteatern utgick till en början i festivalplaneringen. Syntbanden och övriga elektroniska och alternativa musikakter som trivts bra i mörkret på Brunns lyckades då säkra finansiering utanför ordinarie budget och drev scenen vidare under beteckningen Electrostage, Trästocks ”trumsetfria” scen.”

På fredagmorgon pressenteras fler artister. Håll utkik på Megafonen.nu då.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons