Annons
Annons

Tomat + fisk = sant

Annons MOBILE TOP

Saker som sköter sig själva är som sagt praktiskt tycker jag. Om du vill kan du göra den här rätten klar flera timmar innan du ska tillaga den i ugnen. Du bestämmer själv hur stark du vill ha den men tänk på att chili som regel upplevs starkare när den blir varm än kall.

~

Fisk i ugn med tomatsås

Tomatfisk i ugn, 4 port

800 g torsk
1 burk hela konserverade körsbärstomater (gärna Mutti)
3 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
1/2 purjolök
1-2 finhackad röd chili (sambal oelek, chiliflakes eller chilipulver kan du också använda)
en halv pressad citron
timjan färsk eller torkad (eller annan ört du gillar)
en nypa socker
salt och ev lite svartpeppar

Slå på ugnen på 200°.
Krama ur eventuellt vatten ur fisken och lägg  i en ugnsfast form.
Blanda tomater, grädde, hackad chili och pressad citron.
Dela purjolöken, strimla och skölj den noga.
Smaka av med salt och eventuellt svartpeppar men var försiktig för chilin blir hetare när den blir varm.
Häll såsen över fisken och se till att all fisk är täckt.
Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter eller tills fisken är klar (ca 52 grader°).

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons