Annons

Canneloni!

Annons

Canneloni är en sån där rätt som passar perfekt att göra av det man har hemma. Ett roligare sätt att ta till vara på resterna från andra dagars middagar!
I Canneloni kan man stoppa vad som helst i stort sett, och det blir gott. Perfekt att göra vegetariskt, med Ricotta och spenat till exempel!

I veckan gjorde jag med kyckling och bacon. Enklast tycker jag är om man tar färska lasagneplattor och rullar dem till cylindrar istället för att fylla såna torkade cannelonirullar som finna att köpa.
Med färsk pasta går mycket fortare,  tar mindre tid i ugnen och blir dessutom godare!

~

Canneloni kyckling bacon

Canneloni Kyckling och Bacon, 4 port

2 stora kycklingfileér (drygt 400 gram)
1 paket bacon
3-4 msk hemgjord tacokrydda eller 1 färdig påse
1 burk creme fraiche
lite salt
svartpeppar från kvarn
200 g färska lasagneplattor

Bechamel:
1½ dl mjölk
1½ dl grädde (el. matlagningsgrädde el uteslut och ta mjölk)
1/4 grönsaksbuljongtärning el. motsvarande grönsaksfond
salt
svartpeppar från kvarn
maizena+vatten

2-3 tomater
ca 100 g ost till gratinering

Slå på ugnen på 200°.
Skär baconet i strimlor och stek.
Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
Strimla kycklingen och bryn gyllene med smör i en stekpanna.
Krydda med tacokryddan mot slutet.
Blanda kyckling, bacon och creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.

Gör Bechamelsåsen.
Koka upp mjölk och grädde + buljongtärningen.
Red med maizenamjöl blandat med kallt vatten.
Smaka av med salt och svartpeppar från kvarn.

Lägg en klick fyllning på lasagneplattan och rulla ihop.
Lägg eftersom i en ugnsform som du smort lite med olja eller smör i botten.
Hacka tomater och lägg ovanpå Cannelonirullarna.
Häll över Bechamelsåsen och strö riven ost över.
Gratiner i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten är gyllenbrun.
Servera med en fräsch sallad!

~

En annan riktigt god variant är den här!

~

Canneloni med Parma & Ricotta

Bred lasagneplattorna med Ricottaost.
Lägg på Parmaskinka och dra på med svartpepparkvarnen.
Strö över ruccolasallad och rulla ihop, inte för hårt.
Skär rullarna på hälften och ställ dem lodrätt i en form.
Hacka tomater och lägg runt om rullarna.
Gör en bechamelsås och smält ca 100 gram lagrad ost i.
Häll den över rullarna så det kommer lite ostsås ner i dem också.
Strö över riven ost och gratinera på samma vis som ovan.

~

Jag tycker det är gott att göra en örtkryddad tomatsås och slå över Cannelonin också. Som sagt, gör efter smak och våga prova dig fram!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons