Annons

Ceasarsallad!

Annons

Det är nog den godaste salladen jag vet och jag kan bara aldrig bli less på den!

Skippar man krutongerna och inte dränker den helt och hållet i dressing så är den hälsosam med, inte dumt! Barnvänlig? Skippa salladen till barnen och koka lite pasta.
Kan serveras som förrätt också, men gör bara hälften och servera i små skålar, assietter eller i glas.

Och snälla du… köp inte dressingen.
Den är precis hur lätt och snabb som helst att göra själv och framför allt godare. Bara man kommer ihåg att köpa sardeller för hoppar du över dom så smakar det inte som Ceasardressing ska.

~

Ceasarsallad

foto:Frida Wismar

Ceasarsallad, 4 pers

4 kycklingfiléer (ca 400 gram)
smör och/eller olivolja
salt
svartpeppar från kvarn
2-3 krukor Romansallad
150 gram Parmesan
(ett paket knaperstekt bacon, kan uteslutas)
krutonger (brödtärningar rostade i ugn eller stekpanna med olivolja och salt)
en sats Ceasardressing

Stek kycklingen i olivolja eller smör tills den är genomstekt, krydda med salt och peppar.
Knaperstek bacontärningar om du vill ha det, annars hoppar du över det.
Ställ åt sidan.
Skölj Romansalladen och bryt i bitar, lägg i en skål.
Gör dressingen och häll i lite på salladen i skålen.
Rör om ordentligt.
Skär kycklingen på snedden i mindre bitar och lägg i salladen eller servera på sidan.
Hyvla Parmesanosten över salladen med tex en potatisskalare.
Servera krutonger, bacon och eventuellt mer dressing till.

~

Här får du mitt bästa recept på Ceasardressing.
Den här är grym! Håller ca en vecka i kylen i nåt med tätslutande lock (tomma sirapsflaskor är perfekt till hemgjorda dressingar)

~

Suss Ceasardressing, 6-8 port

2½ dl god svensk rapsolja
1 ägg
½ msk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
½ msk vitvinsvinäger
3 msk färskpressad citronjuice
lite salt
lite svartpeppar från kvarn

Lägg alla ingredienser i en skål.
Mixa tills det tjocknar. Klart!

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons