Annons

Den där Lergrytan

Annons

Sandra skrev för ett par veckor sen..

”Hej! Jag tycker att du ska skriva lite om att laga mat i lergryta. Gärna med recepttips också. Fick en gryta av gammelmormor i julklapp och den måste ju användas;)”

Jag svarade:

”Hej Sandra!
Mat i lergryta är ju fantastisk gott, klart du måste använda den!
Tyvärr måste jag erkänna att jag är ingen mästare på det, jag äger ingen själv nämligen så jag lagar inte mat så. Mat från lergryta äter jag nästan bara i mitt barndomshem och det blir alltid sjukt gott :-)
Men jag ska se vad jag kan göra för att hitta en pålitlig gästbloggare i frågan! Återkommer!”

Och Sandra…det är inte det lättaste att hitta någon som lagar mat i lergryta tyvärr. Jag har en vän som gör det, men hon har inte möjlighet att blogga ett inlägg. Däremot så låter Jenny hälsa såhär:

”Ett hett tips är boken ”Laga mat i lergryta”, den brukar jag använda som grund. Den har bra recept med enkla och ganska få ingredienser, har lagat många av dem med bra resultat, bla kycklingen jag pratade om (kyckling med citroner och svarta oliver. suss anm.) och portergryta i lergryta.
Kan vara lite knepigt att få grytan helt luktfri efter portern, men en svag ättikslösning som får dra nån timma brukar fixa det.
Den har även något recept på hur man bakar bröd i lergryta, lite skoj :-)”


Laga mat i lergryta

bild lånad från adlibris.com

Så Sandra, du får helt enkelt köpa dig den här boken och prova dig fram. Sen när jag får möjlighet så ska jag kolla med mina föräldrar som lagar mat i lergryta ibland om de har några tips. Jag vet bland annat att viltfågel blir väldans bra i lergryta!

Och blir du grym på att laga mat i lergryta så kanske du får blogga ett inlägg om det i min blogg.

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons