Annons

Första advent

Annons

Första ljuset tänt. Det närmar sig fortare än man hinner fatta.
Här hemma pågår (sen länge) nedräkning och önskelisteskrivande.

adventssljusstake

Idag är det skyltsöndag.
Jag gillar skyltsöndag, men jag tycker det ska vara som när jag själv var liten. Inte att det ska funka som en dag till för handlarna att kränga varor. Jag tycker allt ska vara stängt utom cafeér.

Om jag fick önska skulle alla skyltfönster vara förtäckta en tid innan och avtäckas idag på skyltsöndag. Alla, utan undantag, skulle ha skyltat det finaste de kunde och man kunde gå runt och kika i lugn och ro.
Som det är nu är det inte trevlig tycker jag.
Helt galet i denna staden iallafall.
Vi har de senaste åren åkt till Glommers, där det inte är mycket firande längre men det som är det är fantastiskt. Mysigast av allt är att gå till Hängengården och fika kvinnornas hembakta julbröd, elden som brnner i spisen och tomten och tomtemor som sitter där, har TID och tar emot önskelistor och ger barnen en strunt med karameller. Gratis.

Inte en tomte som trycker en klapp i barnens hand och säger till barnet ”-vill du ha en julklapp?” och till föräldrarna ”-Femtio per paket!”

Ikväll dricker vi glögg och käkar lite tilltugg, både sött och salt.
Jag återkommer en annan dag med förslag och enkla recept på tillbehör till glöggen.

Ha en härlig dag!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons