Annons
SKELLEFTEÅ Över 200 personer har jobbat med området.">

Nordanå redo för Trästock

class="alignnone size-full wp-image-2613" title="Trästockfestivalen" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/07/me2_trastock_dragare_DSC_4264.jpg" alt="" width="468" height="159"/> SKELLEFTEÅ Över 200 personer har jobbat med området.

Annons


Fredrik Forsfjäll – en upptagen man inför festivalen. Foto: Magnus Lindkvist / folkbladet.nu

SKELLEFTEÅ Över 200 personer har jobbat med att färdigställa området.
Ikväll ska allt vara klart.
– Det är alla som hjälper till som gör det här möjligt, säger Fredrik Forsfjäll, festivalproducent.

Trästockfestivalen går in på sitt 19:e år ikväll. Sedan i måndags har de praktiska förberedelserna med att färdigställa området varit i full gång.
– Det har bara varit ett problem hittills när vi skulle resa ett tält. Det tog ett par timmar extra men nu är vi i fas, säger festivalproducenten Fredrik Forsfjäll som gör sitt tredje år som ansvarig.
Den största förändringen från fjolåret är att det större tältet, som tidigare stått på innergården framför gymnastiksalen, är flyttat framför dansbanan längst bort på området.
– På grund av att det byggs en lekpark finns det inte plats för det stora tältet på samma ställe som tidigare. Nu har vi istället det mindre tältet där.

Campingkort
I övrigt har reglerna kring festivalcampingen stärkts. I år måste alla som vill vistas på campingen köpa ett campingkort för 150 kronor som gäller för tre nätter.
– Efter påtryckningar från olika håll har vi ändrat lite. Det kommer nu att vara inhägnat och lite bättre koll. Vi vill strikta upp det innan det händer något allvarligt, säger Forsfjäll.
Porten till festivalområdet är också ny.
– Lite större och lite mer Trästock.

Många besökare
Förra året lockade Trästockfestivalen närmare 30 000 personer. Det är en fördubbling mot för 2004.
– 2003 började vi medvetet boka artister som även riktade sig mot äldre. Det här är inte längre en renodlad ungdomsfestival som det var på 90-talet, säger Forsfjäll och fortsätter:
– Ifjol känns det som att det blev ett genomslag och att tanken om att det är för alla gått fram till besökarna.

Tivoli?
Nästa år fyller festivalen 20 år. Planerna inför jubileet startar efter årets festival är avslutad – men redan nu finns idéer.
– Utanför Nordanå, där det nu är en lekpark, ska det bli en stor parkering. Att ta hit tivoli skulle kunna vara en grej.
Men hur mycket Trästock är det över tivoli?
– Inte mycket egentligen men det vore en rolig grej att ha i anknytning till området, säger Forsfjäll men försäkrar:
– Musiken ska alltid vara i fokus. Det är det vi jobbar med.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons