Annons

När lillan kom till jorden..

Annons

Ännu en marinad. Är det grillsäsong så är det 🙂

Vi skulle grilla fläskfilé hade jag tänkt och jag tycker ofta att mycket smakar likadant. Fläskfilé dessutom är inte en av mina favoriter att grilla utan det har jag hellre i gryta eller liknande. Jag gjorde iallafall en marinad med citron och färsk ingefära för att den skulle kännas lite fräsch.

~

Ingefära- & citrusmarinad

1 dl svensk rapsolja (eller valfri)
2 msk flytande honung
1 pressad citron, ekologisk eller vältvättad
1 msk riven färsk ingefära
flingsalt
svartpeppar från kvarn

-Blanda alla ingredienser i en plastpåse och lägg i ditt kött.
-Knyt en knut och marinera gärna i kyl över natten men minst nån timme.
-Marinaden räcker gott till 2 hela fläskfileér.

~

Till fläskfilén igår serverade jag grillade grönsaker i forma av zuccini, halva tomater, majskolvar och färsk ananas. Gjorde en sås som är gångbar till det mesta, en av de snabbaste att göra, fräsch och en klar favorit i familjen, särskilt på sommaren.


Mango- & Ingefärsdip, ca 4-6 pers

1 pkt gräddfil (ca 3dl)
3 msk Mango chutney, gärna hot
ingefära efter smak
flingsalt

-Blanda allt.
-Låt gärna dra en stund i kyl innan servering.
Passar till allt! Kött, kyckling, fisk och vegetariskt!

~

Annars handlar allt mest om mys här hemma för tillfället.
Dagen efter valborgs, den 1:a maj, utökades vår familj med en liten medlem.
En flicka, som såklart är världens finaste tös och precis hur mysig som helst.

Lilla vännen

Därav lite bloggtorka här senaste veckan, men nu är jag igång igen känns det som!

Kom gärna med önskemål vad du vill att jag ska skriva om eller andra funderingar. Min mail står här brevid, så maila så svarar jag 🙂

Trevlig helg!

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons