Annons

Vernissage för utställningen ”Utsatt”

Datum: 27 april 2019 Plats: Galleri 1 Börjar: 12.00

I efterdyningarna av #metoo bjuder utställningen ”Utsatt” på en inblick i livsöden vi sällan pratar högt om. Den fokuserar på människor i utsatta positioner, med fokus på kvinnor som utsatts för förtryck.

Det är första gången Frida Bergkvist, medlem i ateljé Tjwellrut, ställer ut konst av den här karaktären, och det är tyvärr inte konst som gör en glad i själen.

– Det finns många människor som lever i utsatta situationer, i potentiellt farliga situationer, som vi antingen inte ser eller väljer att inte se. Med den här utställningen vill jag åtminstone öppna mina ögon, och med lite tur någon annans, säger Frida Bergkvist om utställningen.

De flesta verk i utställningen representerar ett liv eller ett öde som är förankrade i verkligheten. På samma sätt som #metoo handlar om många människors berättelser vill Frida Bergkvist låta betraktarna ta del av några människor bakom berättelserna. Och inte bara kvinnors berättelser, utan även andra människor som har en utsatt plats i samhället.

Hälften av intäkterna från utställningen kommer att skänkas till Guldstadens Kvinnojour. Det kommer även att finnas möjlighet att lämna bidrag som oavkortat går till Kvinnojouren.

Utställning:
”Utsatt” 27/4-8/5 på Galleri 1, Skellefteå
Vernissage 27/4 kl.12.00

Fler event

Annons